Ζ. Τζηκαλάγιας: Αποκατάσταση συνεπειών πρόσφατης χαλαζόπτωσης σε Πτελέα-Κρανοχώρι.

Ζ. Τζηκαλάγιας: Αποκατάσταση συνεπειών πρόσφατης χαλαζόπτωσης σε Πτελέα-Κρανοχώρι.

Ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, οργάνωσε συναντήσεις στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Από τις συσκέψεις προκύπτει:
1) η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα αποστέλλοντας γρήγορα συνεργεία μηχανικών της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών και κατέγραψε τις τεράστιες ζημιές στις οικίες και τις αποθήκες των κατοίκων.
2) η καταβολή των χρημάτων θα γίνει το συντομότερο δυνατόν και σε ποσό που θα αγγίζει το κόστος αποκατάστασης.Δυστυχώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να μπορούν να καλυφθούν οι καταστροφές των αυτοκινήτων.
3) το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνδράμει στην αποκατάσταση των πέτρινων κτιρίων του Δημοτικού Σχολείου και του Ξενώνα Πτελέας.
4) την ερχόμενη εβδομάδα η Προϊσταμένη Φυσικών Καταστροφών θα επισκεφθεί τον Δήμο για να δώσει επεξηγήσεις για την ταχύτερη και ουσιαστικότερη διεκπεραίωση των αιτήσεων αποζημιώσεων.
Όλα αυτά αποδεικνύουν πως μόνον ο συντονισμός και η καλή συνεργασία του κυβερνητικού Βουλευτή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν και φέρνουν το καλύτερο δυνατόν από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.