Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς: Δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς: Δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018

H 18η Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούν στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2018 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα  «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

 

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, αφενός αναδεικνύεται ο κομβικός ρόλος των Μουσείων στο διαδίκτυο, καθώς γίνονται επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων και αφετέρου προβάλλονται νέες προσεγγίσεις για  τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα μέσω της διασύνδεσης των μουσείων μεταξύ τους αλλά και με άλλους φορείς, στοχεύοντας πάντα στη  συνεχή διεύρυνση του κοινού.

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς αξιοποιώντας τις σύγχρονες ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές του ανακαινισμένου Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς   συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οργανώνοντας εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Περιδιαβαίνοντας τη βυζαντινή Καστοριά μέσα από τους διαδραστικούς χάρτες του μουσείου». Η δράση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικού και θα υλοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2018, ώρα 9.00 -13.00 στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς.

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση

υπεύθυνοι δράσης: Ανδρομάχη Σκρέκα, προϊσταμένη ΕΦΑ Καστοριάς,

Χαρά Σαρρηγιαννίδου, αρχαιολόγος ΕΦΑ Καστοριάς

Τηλ. επικοινωνίας: 24670 88 200

 

Η είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 είναι ελεύθερη για το κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.