Ευχές για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς 2018-2019

Ευχές για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς 2018-2019

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η αφετηρία ενός νέου κύκλου μάθησης γεμάτου όνειρα και φιλοδοξίες. Ένα νέο ταξίδι γνώσεων, εμπειριών και προοπτικών προόδου ξεκινά με πρωταγωνιστές τους μαθητές, οδηγούς τους εκπαιδευτικούς και συνοδοιπόρους τους γονείς.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά με ομόνοια και συνεργασία, προσήλωση και συντονισμό, ώστε με αγάπη και χαρά οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση και παιδεία που σμιλεύει την συνείδηση και τον εσωτερικό τους κόσμο.

Θερμές ευχές θα ήθελα να απευθύνω ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» που φέτος κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον δρόμο για την κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια της ψυχής και της προσωπικότητάς τους αλλά και στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ’ Λυκείου που κυνηγούν τα όνειρά τους με την είσοδο στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Σε μια κοινωνία που θα πρέπει να βασίζεται σε πρότυπα και αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία και το αίσθημα ευθύνης, η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.