ΕΝ.ΔΗΜΟ.: Ένα διαφορετικό ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών

ΕΝ.ΔΗΜΟ.: Ένα διαφορετικό ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας σχετικά με την επίλυση του ονοματολογικού θέματος, παρατηρούμε μια οργισμένη αντίδραση μεγάλης μερίδας των πολιτών εκατέρωθεν των συνόρων. Μια αντίδραση βασισμένη στα επιχειρήματα της εθνικιστικής δεξιάς, που νιώθει την συμφωνία σαν ξεπούλημα, αλλά για λάθος λόγους.
Ο πολίτης της Ελλάδας και της (πλέον) Βόρειας Μακεδονίας, στην ουσία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Η πλειοψηφία των πολιτών και στις δυο χώρες, στην κοινή τους καθημερινότητα, προσπαθούν να επιβιώσουν με εξευτελιστικούς μισθούς για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με συνθήκες εργασίας που όλο και περισσότερο μας πάνε πίσω στον χρόνο και αμφισβητούν κατακτήσεις πολλών ετών.
Η συμφωνία αυτή εξυπηρετεί βιομηχάνους και παντός τύπου επενδυτές, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την ένταξη της “Βόρειας Μακεδονίας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρόσβασή της σε αναπτυξιακά προγράμματα.
Η συμφωνία αυτή εξυπηρετεί τους εμπόρους του πολέμου που συμπλέκονται με το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ και το στρατιωτικό του σκέλος:
Το ΝΑΤΟ!

Την Κυριακή 22/7 στην Φλώρινα, ανοίγονται όμως δρόμοι μιας άλλης συνεργασίας. Μιας τίμιας συνεργασίας, στη βάση όχι του εθνικιστικού ανταγωνισμού, αλλά στη βάση της εργατικής αλληλεγγύης. Η πραγματική φιλοσοφία της αριστεράς άλλωστε ποτέ δεν θα χωρέσει σε κρατικά σύνορα και πάντα θα έχει ως πρόταγμα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Παντού! Που καμιά σχέση δεν έχουν με τις “μπίζνες”, συμφωνιών σαν αυτών στις Πρέσπες.

Οι ΕΝ.ΔΗΜΟ. (ως πολιτική συνιστώσα της “Πρωτοβουλίας Πολιτικοκοινωνικών Συλλογιγοτήτων/Κινήσεων Δ.Μακεδονίας”)  στηρίζουμε την κοινή εκδήλωση που διοργανώνεται στη Φλώρινα από την Ελληνική ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Βορειομακεδονικό  αριστερό κόμμα Levica, στο cafe-bar “Οδός Ονείρων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.