Ενημερωτικές ομιλίες & Δωρεάν Εξέταση στο ΚΑΠΗ Καστοριάς

Ενημερωτικές ομιλίες & Δωρεάν Εξέταση στο ΚΑΠΗ Καστοριάς

H Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), συμμετέχει στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ΗΠΙΟΝΗ, πραγματοποιώντας ενημερωτική εκδήλωση, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ώρα 11:30 π.μ, στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ενημερωτική ομιλία και στη συνέχεια δωρεάν εξέταση από τους Ιατρούς, κ. Πέτρο Δοκόπουλο, Ειδικό Καρδιολόγο (Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού), κ. Συμεών Σπύρου, Ω.Ρ.Λ. (ιδιώτη) και την κα. Γέλενα Ζίφκοβιτς, Οφθαλμίατρο (Ιατρό του Κέντρου Υγείας Καστοριάς) με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση των Αισθητηριακών Διαταραχών-Όραση και Ακοή».

Στόχος του Προγράμματος, η διερεύνηση και εφαρμογή προληπτικών μέτρων και διαγνωστικών διαδικασιών για τα όργανα της ακοής και της όρασης που αφορούν τον ηλικιωμένο πληθυσμό και προάγουν την αυτονομία και τη λειτουργικότητά του. Προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πέραν των ηλικιωμένων ατόμων και άτομα μέσης ηλικίας, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση περιστατικών, επισημαίνουμε ότι ως πληθυσμός αναφοράς είναι τα άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω.

Πληροφορίες: κ. Βικτωρία Καρκαρέτσου & κ. Αλεξάνδρα Σιαραφέρα, τηλ. 2467021027-2467021028

Τμήμα Προστασίας και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Τουρισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.