ΕΛΜΕ Καστοριάς: Απεργία στις 30 Μαϊου

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Απεργία στις 30 Μαϊου

Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε πραγματική μαζική απεργία που βάζει μπροστά τα εργατικά συμφέροντα. Απαιτούμε:  Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.

 Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.  Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.

 Μαζικούς διορισμούς μόνιμων Εκπαιδευτικών. Πλήρη κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων στους αναπληρωτές – συμβασιούχους. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μόνιμους διορισμούς στην υγεία, την πρόνοια.

 Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.

 Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολείου. 20 μαθητές στο τμήμα – 15 στις ομάδες προσανατολισμού, τομείς και ειδικότητες – 10 στα εργαστήρια.

 Κατάργηση όλου του πλαισίου της αξιολόγησης, εσωτερικής – εξωτερικής και αυτοαξιολόγησης που ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις και οδηγεί τα σχολεία στην κατηγοριοποίηση και στο κλείσιμο. Όχι στη μισθολογική καθήλωση μέσω της αξιολόγησης. Παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών!

 Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη πλήρως στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση της μη τυπικής Εκπαίδευσης και της Μαθητείας.

 Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας κάτω
από τα 751 ευρώ.
 Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
 Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

Leave a Reply

Your email address will not be published.