Εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καστοριά

Εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καστοριά

Εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού από το Δήμο Καστοριάς, έπειτα από τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή μας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά την ένταση, τον όγκο και τη μεγάλη διάρκεια του φαινομένου.

Σε αυτό συνετέλεσε σημαντικά ο έγκαιρός καθαρισμός των φρεατίων όμβριων υδάτων που γίνεται συστηματικά από τη Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς, είτε με το προσωπικό της χειρωνακτικά, είτε με το ειδικό μηχάνημα καθαρισμού που διαθέτει,
με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η περίπτωση πλημμυρών καταστημάτων που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σε συγκεκριμένες περιοχές.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας από τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκαν κυρίως στη Βόρεια παραλία, αλλά και όπου αλλού υπήρχε άμεση ανάγκη, σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τους δρόμους από φερτά υλικά και πεσμένα κλαδιά.

Παράλληλα, ο αεικίνητος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών, όπου χρειαστεί και όπου απαιτηθεί, όπως συνέβη προχθές με την πτώση δένδρων και μεγάλων κλαδιών στην παραλίμνια ζώνη.

Ο Δήμος Καστοριάς συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, με απόλυτο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.