Εκλογές ΤΕΕ 2016 – Διακήρυξη Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας

Εκλογές ΤΕΕ 2016 – Διακήρυξη Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας

Αξιώνουμε προοπτική για το επάγγελμα, την κοινωνία και την ανάπτυξη; Υπάρχει λύση.

Οι Μηχανικοί ΜΠΡΟΣΤΑ.

 Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Ώρα εκλογών και πάλι στο ΤΕΕ. Μετά από τρία ακόμη καταστροφικά χρόνια για τον κλάδο, που τον βρίσκουν αποδεκατισμένο, σαφώς μειωμένο και απαξιωμένο, πλέον και ξενιτεμένο! Με Μηχανικούς που άλλοι δεν εργάζονται (όμως στον ΟΑΕΔ δεν εκλαμβάνονται ως άνεργοι), άλλοι έχουν αλλάξει επάγγελμα, άλλοι δεν εγγράφονται καν στο ΤΕΕ, άλλοι που σκέφτονται τη διαγραφή τους, άλλοι που πάνε σε άλλες πολιτείες…

Στην πραγματικότητα και με όρους άλλων εποχών, αναφερόμαστε στην κοινωνία των Διπλωματούχων Μηχανικών.Σε έναν από τους πιο δυναμικούς και παραγωγικούς κλάδους κάθε ανεπτυγμένης οικονομίας, που «συμπαρασύρει μαζί του» δεκάδες συναφή επαγγέλματα, που η επιστημονική γνώση και κατάρτιση των Μηχανικών, τροφοδοτεί –μεταξύ των άλλων- την οραματική προοπτική του αύριο κάθε κοινωνίας, μέσα από τον ορθολογικό σχεδιασμό, την τεκμηριωμένη μελέτη, την υλοποίηση κατασκευής, την ποιοτική επίβλεψη, την παραλαβή και την παράδοση ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου έργουστους πολίτες, είτε αυτό είναι ιδιωτικό, είτε είναι δημόσιο.

Έτσι μόνο μπορεί να υπάρξει η προοπτική για το επάγγελμα, την κοινωνία και την ανάπτυξη. Έτσι μόνο μπορεί να απαντηθεί βάσιμα η αδιέξοδη οικονομική και κοινωνική κρίση, με τους Μηχανικούς ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ως ΔΚΜ και στην τρέχουσα θητεία των Οργάνων Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ, προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε, όπως διαχρονικά το κάνουμε, υπεύθυνα – αξιόπιστα – συναδελφικά. Δυστυχώς όμως, το απερχόμενο προεδρείο μειοψηφίας, διοικώντας με «αλαζονεία και εγωισμούς» από την πρώτη ακόμη μέρα, κατάφερε επί της ουσίας να μην λειτουργήσει το Επιμελητήριο. Η απουσία συναίνεσης οδήγησε στη μη εκλογή Γραμματέα Δ.Ε., στη μη εκλογή Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας και σε μόνιμη «αργία», αντί σε λειτουργία, τη Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας. Όσο για το παραγόμενο έργο, άνθρακες ο θησαυρός! Επεξεργασία ελάχιστων θεμάτων, είτε «κατευθυνόμενων», είτε «κατά παραγγελία» άλλων Φορέων, με στόχευση κυρίαρχα επικοινωνιακή και για την εξυπηρέτηση πρόσκαιρων μικρο-σκοπιμοτήτων και επί της ουσίας αδιάφορων, σε σχέση με την δύσκολη καθημερινότητα των Μηχανικών.

Στη βάση αυτή, η ΔΚΜ/ΤΔΜ αφήνει πίσω της αλαζονικές συμπεριφορές και προσωπικές τακτικές, που ως μόνους στόχους έχουν την ψηφοθηρία και τον ασυνείδητο εγκλωβισμό των συναδέλφων, στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και αλλότριων επιδιώξεων.

Συνεπώς και παρά την απαξία που επιχειρήθηκε, εμείς συνεχίζουμε για το ΤΕΕ της νέας εποχής, για το ΤΕΕ που μας αξίζει! Με συνείδηση και ευθύνη:

  • Απευθυνόμαστε σε εσάς που αντιλαμβάνεστε ότι το ΤΕΕ είναι ένα Επιμελητήριο επιστημονικό, παρεμβατικό και αλληλέγγυο στα μέλη του.
  • Απευθυνόμαστε σε εσάς που νοιάζεστε για ένα ΤΕΕ αποτελεσματικό, χρήσιμο και ωφέλιμο, τόσο στους συναδέλφους, όσο και στις τοπικές κοινωνίες.
  • Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που γνωρίζουν τη διαδρομή της ΔΚΜ και αναζητούν την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα στη διάρκεια των χρόνων του ΤΕΕ/ΤΔΜ. Που αντιλαμβάνονται ότι το δήθεν «νέο, ανεξάρτητο και πολυχρωματικό», έχει περιορισμένα όρια παρεμβατικότητας.
  • Απευθυνόμαστε στον καθένα και στην καθεμιά, που στην περίοδο της κρίσης δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν ούτε καν στην πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών, συμπαραστεκόμενοι αλληλέγγυα και παρεμβαίνοντας ουσιαστικά για την προοπτική αξιοπρεπούς επιβίωσής τους, ως Μηχανικοί και επιστήμονες.
  • Απευθυνόμαστε σε όλους όσους πιστεύουν ότι η διατήρηση της ύπαρξης και της εξασφάλισης του διαχρονικού κύρους του ΤΕΕ στα μέλη του και ευρύτερα στην κοινωνία, προκύπτει μόνο από την υπεύθυνη και ενωτική στάση όλων των εμπλεκομένων, ως έμπρακτη απάντηση στις προκλήσεις των καιρών.
  • Απευθυνόμαστε στους Μηχανικούς που πιστεύουν ότι μέσα σε ένα δομημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με τήρηση Νόμων και Κανονισμών, η εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία, μπορούν να βρουν τη θέση τους στην παραγωγική διαδικασία, μέσα από συνεργασίες τεχνικών ομάδων και εταιρειών, διεκδικώντας νέες αγορές, καταφέρνοντας επιχειρησιακή βιωσιμότητα, κατοχυρώνοντας θέσεις εργασίες, ως βασική ένδειξη της πολυπόθητης εγχώριας και πραγματικής ανάπτυξης.
  • Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους που εκτιμούν ότι και στις εκλογές του ΤΕΕ, ψηφίζουμε και ως πολίτες, οι οποίοι υπόκεινται στις συνέπειες άστοχων και πολλές φορές προκλητικών κυβερνητικών επιλογών που αγγίζουν τους Μηχανικούς. Υπάρχει και έντονο πολιτικό μήνυμα σε αυτές τις εκλογές και πρέπει να δοθεί, ξεκάθαρα και με σαφήνεια.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Στις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016, αποφασίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά, επιλέγουμε δυνατά, ψηφίζουμε ελεύθερα και αισιόδοξα μια διαχρονικά αλληλέγγυα και συνεπή επιμελητηριακή δύναμη, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.

Για να διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα πραγματικά ανοικτό και αποτελεσματικό ΤΕΕ, για να διασφαλίσουμε την επαγγελματική μας συνέχεια, για να δώσουμε πνοή και προοπτική στη Δυτική Μακεδονία και κατ’ επέκταση στη Χώρα.

Γιατί μόνο με τη ΔΚΜ, ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Περισσότερα, στη σελίδα του Facebook: Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας (www.facebook.com/dkmtdm) και στη νέα μας ιστοσελίδα www.dkmtdm.wordpress.com

 

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΚΜ/ΤΔΜ

Αθανάσιος Κακάλης

1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.