Δύο κρούσματα κορονοϊού στους ταξιδιώτες από το Ντουμπάι

Δύο κρούσματα κορονοϊού στους ταξιδιώτες από το Ντουμπάι

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές ο εντοπισμός δύο κρουσμάτων κορονοϊού στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από Ντουμπάι. Μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους με βανάκια της Πολιτικής Προστασίας και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Δύο κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ανάμεσα στους Έλληνες που επέστρεψαν από το Ντουμπάι, καθώς έγιναν συνολικά 337 rapid test στους ταξιδιώτες.

Η εξέλιξη αυτή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες αρχές, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αφιχθούν κι άλλοι Έλληνες που πέρασαν την περίοδο των εορτών στα Εμιράτα.

Και τα δύο κρούσματα μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους με βανάκια της Πολιτικής Προστασίας και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες της πτήσης από Ντουμπάι έπρεπε να έχουν πάνω τους υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα από μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, που θα έχουν κάνει στο Ντουμπάι και να έχουν συμπληρώσει υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στην ελληνική Επικράτεια. Όποιος επιβάτης δεν θα είχε μαζί του αυτό το τεστ, δεν γίνεται δεκτός στη χώρα.

Η επόμενη πτήση από Ντουμπάι για Αθήνα που θα μπει στο “μικροσκόπιο” των Αρχών είναι στις 6 Ιανουαρίου.

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι μετά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, παρατηρήθηκε στο Ντουμπάι έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν χθες και για τέταρτη συναπτή ημέρα ρεκόρ νέων κρουσμάτων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία με 1.963 μολύνσεις κορονοϊού σε ένα 24ωρο.

Τα αυστηρά μέτρα “υποδοχής”

Εκ διαμέτρου αντίθετη με τον ντόρο και την αρνητική εικόνα που προκάλεσε η παρουσία πλήθους celebrities στο Ντουμπάι για ένα γκλαμουράτο ρεβεγιόν, είναι η αυστηρότητα των μέτρων που ισχύουν για όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να “υποδεχτούν” με rapid test τους ταξιδιώτες, ενώ

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής (3/1) οι πρώτοι έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

“Δεν υπήρχε κάτι πολύ σοβαρό, ήταν πολύ χαλαρά, όλα τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά” δήλωσε στην κάμερα νεαρή επιβάτης.

“Ο κόσμος κυκλοφορούσε ελεύθερα στο Ντουμπάι. Φορούσε μια μάσκα, τα μαγαζιά ήταν όλα ανοιχτά και κυκλοφορούσε μια χαρά ελεύθερα”, τόνισε μια ακόμη επιβάτης.

“Στην επιστροφή έπρεπε να κάνουμε πάλι PCR έλεγχο για Covid-19, 72 ώρες πριν. Και αφού κατεβούμε ήταν πολύ σοβαρή και η ελληνική πλευρά, διότι έλεγξε όλο το αεροπλάνο”, δήλωσε ένας άλλος.

Υπενθυμίζεται πως πλήθος Ελλήνων επωνύμων ταξίδεψαν στο κοσμοπολίτικο εμιράτο για να ζήσουν την αλλαγή του χρόνου που -θεωρούν πως- τους άξιζε, κρατώντας αποστάσεις από όσα θα τους περιόριζαν στην πραγματικότητα της χώρας. Μεταξύ άλλων στην λίστα συμπεριλαμβάνονταν: Πέτρος Κωστόπουλος, Κατερίνα Λιόλιου, Χάρης Σιανίδης, Σοφία Χαρμαντά, Ανδρέας και Αλεξάνδρα Παναγιώτου, που επέλεξαν το φημισμένο Nammos Dubai, σε ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε και πληθώρα Ελλήνων καλλιτεχνών και dj, όπως τον Στέφανο Κορκολή, τη Σοφία Μανουσάκη, τον Αντώνη Δημητριάδη και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο.

Στο Ντουμπάι βρίσκεται για προπονήσεις εδώ και καιρό άλλωστε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επέλεξε ένα άλλο μαγαζί για τη διασκέδασή του, το Cipriani.

https://www.news247.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.