Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Το πρόγραμμα του Οκτωβρίου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Το πρόγραμμα του Οκτωβρίου

…..και συνεχίζουμε τις δημιουργικές δράσεις μας για τους μικρούς αναγνώστες , με φθινοπωρινή διάθεση κάθε φορά στις 6.30 το απόγευμα !!
Τετάρτη 2 Οκτώβρη
Καλωσόρισες Φθινόπωρο!!
Διαβάζουμε παραμύθια & ποιήματα για το φθινόπωρο, μιλάμε για τα έθιμα τις γιορτές τα φρούτα και τις δραστηριότητες της εποχής και κάνουμε με κολλάζ ένα φθινοπωρινό πίνακα!!
Για παιδιά 5-10 ετών
Παρασκευή 4 Οκτώβρη
Η ώρα του παραμυθιού
Ένας μπερδεμένος χαμαιλέοντας εύχεται να έμοιαζε λίγο περισσότερο σε κάποια ζώα αλλά τελικά καταλαβαίνει πως είναι καλύτερα να είσαι ο εαυτός του. Εμείς όμως θα παράξουμε ένα νέο είδος ζώου ανακατεύοντας χρώματα μέλη και φόρμες !!
Για παιδιά 4-7 ετών
Τετάρτη 9 Οκτώβρη
Ημέρα Ομαδικών παιχνιδιών
Το σκραμπλ είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων, ίσως το πιο διάσημο στον κόσμο. Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος από δύο έως τέσσερις παίκτες. Ο παίκτης που παίζει πρώτος τραβάει από την κληρωτίδα εφτά γράμματα, με τα οποία προσπαθεί να σχηματίσει τη μεγαλύτερη δυνατή λέξη
Μέλη του ομίλου scrabble Καστοριάς θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τις τεχνικές και τους τρόπους παιξίματος του παιχνιδιού.
Για παιδιά 8 ετών και άνω
Παρασκευή 11 Οκτώβρη
Με μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα
Ένα πρόγραμμα ιδανικό για όποια εποχή θελήσει κανείς, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ταξίδια, για να έχουμε την χαρά του ταξιδιού της περιπέτειας της έρευνας της δημιουργίας και της φαντασίας .
Με ένα εισιτήριο στην βαλίτσα γυρίζουμε όλο τον κόσμο μέσα από τα βιβλία του Ιούλιου Βέρν και άλλων εξερευνητών.
Για παιδιά 8-12 ετών
Τετάρτη 16 Οκτώβρη
Τρεφόμαστε σωστά, ζούμε υγιεινά.
Η διατροφή αποτελεί πλέον έναν επιβεβαιωμένο παράγοντα του τρόπου ζωής που σχετίζεται τόσο με την ευεξία μας όσο και με την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων. Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών προτύπων από την παιδική ηλικία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και κατά την ενήλικη ζωή.
Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα, η διατροφολόγος Θωμαή Κογιοπούλου ,μέσα από παραμύθι, παιχνίδι , και διάδραση θα μας μιλήσει για την αξία της σωστής διατροφής και τις διατροφικές συνήθειες,
Για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Παρασκευή 18 Οκτώβρη
Η ώρα του παραμυθιού
«Σταμάτης ο ακαμάτης» παρουσίαση του βιβλίου της σειράς “μκρές ΧΑΡΑκτηριστικές ιστορίες” των εκδόσεων Μολύβι από την συγγραφέα Τριανταφυλλιά Τσιακμάκη
Ο Σταμάτης ο ψαρής, ο τεμπέλης γαϊδαράκος ετοιμάζεται να πάει στο σχολείο της αλωνοχώρας…
Το παραμύθι βοηθά τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και πιο πολύ τους γλυκούς καρπούς της γνώσης, τη μάθηση, τη μόρφωση μέσα από διαδραστική συμμετοχή των παιδιών κατά τη διάρκεια αλλά και με την ολοκλήρωση της αφήγησης με σταυρόλεξα, μουσικοκινητικά παιχνίδια ,παιχνίδια αντίληψης, συνεργασίας ,ελεύθερης έκφρασης και ζωγραφικής αποτύπωσης.
Για παιδιά 4-7 ετών
Τετάρτη 23 Οκτώβρη
Ημέρα Κινούμενων σχεδίων
Η Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, για να φέρει στο προσκήνιο το έργο των ανθρώπων της ένατης τέχνης.
Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί για ηθοποιοί. Οι ήρωες τους είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με αστεία μορφή. Μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι.
Προβολή της πρώτης ταινίας κινούμενου σχεδίου του Εμίλ Ρενώ «Ο φτωχός κλόουν»
Για μικρούς και μεγάλους
Παρασκευή 25 Οκτώβρη
Η ώρα του παραμυθιού
Με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου «Φρίξος ο Μπισκοτίτσος» της Δρ Καλλιόπης Μόσχου θα διενεργηθεί εργαστήριο παιγνιοθεραπείας για τους μικρούς μας φίλους, όπου μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και πολλές δραστηριότητες θα ψάξουμε τον κόσμο γύρω μας ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό! Τέλος, υπό την εποπτεία της εικαστικού Δωροθέας Χαρίτωνος θα γίνουν όμορφες δράσεις ζωγραφικής που θα αποτυπώνουν το βασικό νόημα του εργαστηρίου.
Για όλα τα παιδιά
Τετάρτη 30 Οκτώβρη
Ανακαλύπτοντας τα υλικά και τον ήχο της γλώσσας μου
Ένα πρόγραμμα για τον ρυθμό και τη μουσικότητα της γλώσσας. Αναπτύσσουμε τη την φαντασία μας μέσω των ήχων και της μουσικής και το παιχνίδι, με την φιλόλογο Ανδρομάχη Τζήμα.
Για παιδιά 8-12 χρονών
Σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.