Δενδροφύτευση στο Άργος Ορεστικού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Life Terra

Δενδροφύτευση στο Άργος Ορεστικού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Life Terra

110 δέντρα σφενδάμου ψευδοπλατάνου φυτεύτηκαν, χθες, στο Άργος Ορεστικό μέσα από τη σύμπραξη του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), του Δήμου Άργους Ορεστικού, του 2ου Γυμνάσιου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Life Terra.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή με τη φύτευση 500 εκατομμυρίων δέντρων σε 8 χώρες της Ευρώπης, μέσα σε 5 χρόνια. Στην Ελλάδα συμμετέχει μόνο η Δυτική Μακεδονία στην οποία θα φυτευτούν συνολικά 250.000 δέντρα.
Έτσι, χθες το πρωί, οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια και τους καθηγητές τους, συμμετείχαν στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στο δασάκι, με τις οδηγίες των τριών επιστημονικών συνεργατών του ΕΚΕΤΑ: Άκη Παπαδέλη, Γιώργου Γιαννώτα και Χριστίνας Μακρή.
 Η δράση οργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και περιελάμβανε τη φύτευση δέντρων και στη λίμνη του Φράγματος του Βράχου, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η βοήθεια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άργους Ορεστικού.
Να σημειώσουμε ότι και τα 110 δέντρα γεωσημάνθηκαν, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων και με τη χρήση της τεχνολογίας να παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου.
+31
Δημήτρης Μαυραντζάς, Γιάννης Βλαχόπουλος και 12 ακόμη
3 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.