Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίπτει τα ελαφρυντικά η Εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίπτει τα ελαφρυντικά η Εισαγγελέας

Να αναγνωριστεί ο σύννομος βίος μόνο στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Κουκούτση, Αλεξόπουλου ζήτησε η εισαγγελέας, ενώ για τους υπολοίπους καταδικασθέντες ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας είπε: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν. Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο.

Πιθανολογείται ότι σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

Τι ελαφρυντικά ζητούν

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων έδωσαν τη «μάχη» των ελαφρυντικών καθώς τυχόν αναγνώριση έστω και μιας εκ των ελαφρυντικών περιστάσεων μπορεί να μειώσει σχεδόν στο μισό τις ποινές που προβλέπονται (5 έως 15 για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και 5 έως 10 για ένταξη και συμμετοχή).

Οι 18 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν, κατά περίπτωση, για διεύθυνση και ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση, ζήτησαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της μη εύλογης διάρκειας της δίκης και της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας και μόνο ο Νικος Μίχος ζήτησε επιπλέον και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Ειδικότερα, τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλή συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης ζήτησε δια των συνηγόρων του ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης αιτήθηκε από το δικαστήριο ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

Τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ζήτησε να του αναγνωριστούν ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και καταδικασμένος πλέον για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός.Την αναγνώριση πρότερου σύννομου βίου, παρά τα δύο πταίσματά του, αλλά και του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μετάνοιας ζήτησε ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά για τον πελάτη του.

Μιχάλης Αρβανίτης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Γερμενής και Αντώνης Γρέγος ζητούν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ίδια ελαφρυντικά με τους συγκατηγορούμενους τους ζήτησαν από το δικαστήριο και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος και Κώστας Μπαρμπαρούσης, με τον πρώτο να ζητά και αυτό της έμπρακτης μετάνοιας.

Πηγή: insider.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.