Δέκα χρόνια φυλακή με αναστολή στους φαντάρους που είχαν πετάξει σκύλο σε γκρεμό (Σκληρό Video)

Δέκα χρόνια φυλακή με αναστολή στους φαντάρους που είχαν πετάξει σκύλο σε γκρεμό (Σκληρό Video)

Σε φυλάκιση δέκα ετών με διετή αναστολή καταδικάστηκαν οι δύο νεαροί που όταν ήταν φαντάροι είχαν καταγραφεί σε βίντεο να πετάνε σκύλο σε γκρεμό. Παράλληλα, σύμφωνα με το zoosos.gr, επιβλήθηκε ποινή 2.000 ευρώ στους δύο καταδικασθέντες, ενώ σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 1.000 ευρώ καταδικάστηκε ο φαντάρος που κατέγραφε το περιστατικό.

Στο βίντεο δύο στρατιώτες είχαν καταγραφεί να κρατούν από τα πόδια έναν σκύλο που στη συνέχεια εκτόξευσαν στον γκρεμό. Το περιστατικό είχε έρθει στη δημοσιότητα τον Μάρτιο, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να ζητά την επιβολή της αυστηρότερης προβλεπόμενης ποινής.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρότι εξέφρασαν την ειλικρινή τους μεταμέλεια για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας ο δικαστής τους εξήγησε ότι οι χρηματικές ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι πολύ μικρές και επιεικείς και ότι εξαντλήθηκαν τα όρια λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, ο ένας είναι 19 και ο άλλος 20 ετών.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.