Γνωστός ενεχυροδανειστής σε γιγαντιαία εγκληματική οργάνωση -59 συλλήψεις

Γνωστός ενεχυροδανειστής σε γιγαντιαία εγκληματική οργάνωση -59 συλλήψεις

Ένας γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, άλλοι συνάδελφοί του, έμποροι χρυσού, κλεπταποδόχοι, δράστες ληστρικών επιδρομών και κλοπών σε σπίτια και κοσμηματοπωλεία, είναι ανάμεσα στους δεκάδες συλληφθέντες, δύο εγκληματικών οργανώσεων, που εξαρθρώθηκαν από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, σε μία πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την συμμετοχή της ΕΚΑΜ, που εξελίσσεται από χθες τα ξημερώματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων συνέλεγαν ενέχυρα χρυσού, κοσμήματα και χρυσαφικά, που προέρχονταν κυρίως από παράνομες δραστηριότητες ομάδων ληστών και διαρρηκτών σπιτιών και κοσμηματοπωλείων, τα έλιωναν, τα μετέτρεπαν σε ράβδους χρυσού και προέβαιναν σε λαθρεμπόριο διοχετεύοντας τα στο εξωτερικό, Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περίπου 59 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί υπήκοοι, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες σε οικίες, καταστήματα, αποθήκες, αυτοσχέδια χυτήρια ενώ έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός ράβδων χρυσού, κοσμημάτων, χρυσαφικών, χρημάτων. Παράλληλα γίνεται εκτενής έρευνα των παραστατικών κατοχής χρυσού και κοσμημάτων σε ενεχυροδανειστήρια και κοσμηματοπωλεία, για να εξεταστεί η νομιμότητά τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις συλλήψεων μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων κρίθηκε, λόγω επικινδυνότητας, η χρησιμοποίηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, με τα στελέχη της να εισβάλουν στα σπίτια υπόπτων από μπαλκόνια και παράθυρα, πιάνοντας στον ύπνο τους κατηγορουμένους, τα ξημερώματα της Τρίτης, στα νότια προάστια και το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες για την δράση των εγκληματικών οργανώσεων και η διερεύνησή τους εξελίχθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, οι οποίοι το 2016 είχαν εξαρθρώσει την μαφία των «Κορλεόνε Ρομά», οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 700 ληστρικές επιδρομές σε οικίες της Αττικής και επαρχίας.
Πηγή: thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.