Αυτές είναι 51 θέσεις εργασίας του μέλλοντος

Αυτές είναι 51 θέσεις εργασίας του μέλλοντος

Ποιες είναι οι καλύτερες σταδιοδρομίες για το μέλλον; Είναι δυνατή η προετοιμασία των θέσεων εργασίας του αύριο – σήμερα;

Kανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα για το μέλλον, μόνο εκπαιδευτικές εικασίες μπορούμε να κάνουμε, που μπορούν να μας βοηθήσουν να φανταστούμε κάποιες εκπληκτικές δυνατότητες. Ένα πράγμα που μπορούμε να γνωρίζουμε είναι ότι η αλλαγή θα συνεχίσει να υφίσταται. Ο κόσμος θα αντιμετωπίσει κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και τεχνολογικές αλλαγές.

Η πρόβλεψη των καλύτερων θέσεων εργασίας για το μέλλον απαιτεί την κατανόηση, ότι όλα τα είδη των μεταβλητών θα αλληλεπιδρούν με περίπλοκο και εκπληκτικό τρόπο. Πολλές από τις θέσεις εργασίας του αύριο πιθανόν να προκύψουν από τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Αλλά οι περισσότερες θέσεις εργασίας του μέλλοντος πιθανώς δεν υπάρχουν ακόμη και πολλές από αυτές δεν τις έχουμε καν φανταστεί.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια εκτίμηση, σχεδόν τα δύο τρίτα των σημερινών παιδιών νηπιαγωγείου θα έχουν τελικά επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα. Πολλά από τα σημερινά επαγγέλματα θα μετατραπούν σε κάτι εντελώς νέο ή θα εξαφανιστούν εντελώς.

Οι 51 δυνατότητες σταδιοδρομίας μπορούν να αποκαλύψουν νέες διαδρομές προς το μέλλον ή να προτείνουν τρόπους, που μπορεί να προσαρμοστούμε προκειμένου να προετοιμαστούμε στα πιο ενδιαφέροντα ή πιθανά σενάρια του μέλλοντος. Μερικές από τις καλύτερες σταδιοδρομίες του μέλλοντος είναι πιθανό να είναι καλές επιλογές λόγω βιοϊατρικών εξελίξεων και των ολοένα και πιο έξυπνων μηχανών, πολιτιστικών, δημογραφικών και οικονομικών αλλαγών, παγκόσμιων προκλήσεων και κρίσεων.

Θέσεις εργασίας που ήδη υπάρχουν

Τα παρακάτω παραδείγματα αντιπροσωπεύουν αρκετές υπάρχουσες εργασίες που μπορεί να είναι κορυφαίες σταδιοδρομίες για το μέλλον.

  1. Τεχνικός Ηλιακής Ενέργειας
  2. Τεχνικός αιολικής ενέργειας
  3. Γενικός Νοσηλευτής (Λόγω γήρανσης του πληθυσμού)
  4. Προγραμματιστής λογισμικού
  5. Φυσικοθεραπευτής
  6. Πτυχιούχος Νοσηλευτής / τρια
  7. Υπεύθυνος Υπηρεσιών Υγείας
  8. Αναλυτής δεδομένων
  9. Ειδικός ψηφιακού περιεχομένου
  10. Αναλυτής ασφάλειας πληροφοριών
  11. Αναλυτής Συστημάτων Υπολογιστών
  12. Βιοϊατρικός Μηχανικός
  13. Ειδικός Μηχανολόγων Μηχανικών
  14. Ειδικός Μηχανικός Ηλεκτρονικής
  15. Σύμβουλος Ψηφιακής Αποκατάστασης
  16. Προγραμματιστής Blockchain
  17. Πολιτικός ή εμπορικός πιλότος ή αποστολέας – Για παράδειγμα, εταιρείες όπως το Amazon οραματίζονται αεροσκάφη που παραδίδουν πακέτα.
  18. Τεχνικός Έξυπνου Κτιρίου – Χρειαζόμαστε ειδικευμένους ανθρώπους για την εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή αυτών των συστημάτων.
  19. Τεχνικός Τρισδιάστατης Εκτύπωσης – Πολλοί φουτουριστές πιστεύουν, ότι μόλις αρχίσαμε να χαράζουμε την επιφάνεια της τεχνολογίας 3D-εκτύπωσης.
  20. Προγραμματιστής βελτιωμένης πραγματικότητας – Για τον έξυπνο σχεδιασμό της ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης αυτής της τεχνολογίας.
  21. Προσωπικός σύμβουλος προστασίας προσωπικών δεδομένων
  22. Προσωπικός Σύμβουλος Επωνυμίας (Μάρκας) – Θα βοηθήσουν τους πελάτες τους, να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν την δημόσια και την επαγγελματική τους φήμη, που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.
  23. Τεχνικός Υπηρεσιών Ρομποτικής
  24. Μηχανικός απομακρυσμένης υγείας
  25. Ειδικός Αστικής Γεωργίας
  26. Μηχανικός Νανοτεχνολογίας
  27. Τεχνικός Biomech
  28. Γενετικός Μηχανικός
  29. Τεχνικός Ηθικής – Οι ηθικοί μας βοηθούν να εξετάζουμε τις απαντήσεις, που είναι δύσκολο να απαντηθούν σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες και τις πιθανές συνέπειές τους.
  30. Σχεδιαστής Εικονικής Πραγματικότητας
  31. Διευθυντής ανταγωνισμού επίλυσης προβλημάτων
  32. Μηχανικός Συνθετικής Βιολογίας
  33. Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού βάσει Έργου
  34. Μηχανικός ελέγχου καιρού

Θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν

Ορισμένες από τις σταδιοδρομίες μπορεί να περιλαμβάνουν επαγγέλματα όπως.

  1. Διαχειριστής αναταραχής ενός οργανισμού – Ο ρόλος του θα είναι να εισαγάγει μερικές φαινομενικά χαοτικές αλλαγές σε έναν οργανισμό, που προωθούν περισσότερη δημιουργικότητα, ανάληψη κινδύνων, συνεργασία και καινοτομία.
  2. Οδηγός προσωπικής εκπαίδευσης
  3. Κατασκευαστής εξαρτήματος προσαρμοσμένο στο σώμα – Σύντομα, οι γιατροί μπορεί να είναι σε θέση να παραγγέλλουν προσαρμοσμένα όργανα, που καλλιεργούνται ή εκτυπώνονται 3D χρησιμοποιώντας τα κύτταρα των ασθενών τους.
  4. Ειδικός εμφυτευμάτων εγκεφάλου – Στη νευροεπιστήμη με τις εκπληκτικές εξελίξεις στην τεχνολογία των υπολογιστών, θα καταλήξουμε σε μερικές πραγματικά εκπληκτικές δυνατότητες.
  5. Προσωπικός Διευθυντής Μικροβιοκτόνου – Οι επιστήμονες μαθαίνουν όλο και περισσότερα για τα πολλά είδη βακτηρίων, που ζουν μέσα μας και στο δέρμα μας, ανακαλύπτουν ότι αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορεί να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην υγεία και την ευημερία μας.
  6. Φαρμακευτικός τεχνίτης – Φαρμακευτικοί τεχνίτες θα μπορούν να δημιουργήσουν στοχοθετημένες θεραπείες με βάση τα βλαστοκύτταρα ενός ατόμου.
  7. Συντονιστής Αστικής Ασφάλειας – Νέες θέσεις θα υπάρξουν για επαγγελματίες ασφάλειας, με εξειδικευμένες δεξιότητες στο συντονισμό των εργαζομένων και των ρομπότ, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών.
  8. Διαχειριστής του τέλους του κύκλου της ζωής – Επαγγελματίες οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν στο συντονισμό μεγάλων εκδηλώσεων στο τέλος του κύκλου της ζωής και σε αφιερώματα για τη ζωή και τις κληρονομιές των ατόμων που πεθαίνουν.
  9. Έξυπνος μηχανικός μεταφορών
  10. Σχεδιαστής Κυβερνοργανισμού (Cyborg) – Συνδυάζει τις καλύτερες πτυχές ενός φυσικού οργανισμού με αυτές ενός προηγμένου ρομπότ, μπορεί να είναι δυνατή η δημιουργία μιας νέας οντότητας, ανώτερης με το άθροισμα των τμημάτων της.
  11. Ρομποτικός ή Ολογραφικός Σχεδιαστής Avatar – Ειδικοί σχεδιαστές για να βοηθήσουν στη δημιουργία προσαρμοσμένων avatar, που είναι εξίσου ελκυστικά ή φανταστικά στον πραγματικό κόσμο όπως είναι στον εικονικό.
  12. Οδηγός Διαστημικού Τουρισμού – Εταιρείες όπως το Space X και η Virgin Galactic έχουν ήδη σχέδια σε εξέλιξη για να εμπορευθούν τα διαστημικά ταξίδια για το κοινό.
  13. Διαστημική νοσοκόμα ή γιατρός
  14. Χειριστής σκουληκιών χώρων υγειονομικής ταφής – Θα πρέπει να αναπτυχθούν λύσεις για την εξόρυξη των στοιχείων από τις πολλές χωματερές του κόσμου.
  15. Εξαφανισμένα Είδη Αναγέννησης – Να μπορέσουμε να επιστρέψουμε μερικά από τα είδη που έχουν ήδη εξαφανιστεί και να τα επανεντάξουμε στο φυσικό τους περιβάλλον.Σύμβουλος σχέσεων Android
  16. Να έχουμε ρομπότ, που έχουν ανθρώπινη νοημοσύνη.
  17. Ειδικός Μεταφοράς Μυαλού (Σκέψης – Νου – εγκεφάλου) – Πριν από το τέλος αυτού του αιώνα, μπορεί να είναι δυνατή η μεταφόρτωση μιας ανθρώπινης σκέψης σε έναν υπολογιστή και η αποθήκευση της, για μεταγενέστερη μεταφορά στον ίδιο ή διαφορετικό ανθρώπινο εγκέφαλο. Μερικοί άνθρωποι θα μπορούν να μεταφέρουν τον εγκέφαλο τους σε κλώνο του εαυτού τους, σε συνθετικούς οργανισμούς με τεχνητό εγκέφαλο ή ειδικά κυβερνητικά ρομπότ που θα έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν τη συνείδησή τους.

Πηγές

epixeiro.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.