Αποφθέγματα του Dale Carnegie που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου

Αποφθέγματα του Dale Carnegie που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου

Όπως ο Napoleon Hill και o Jim Rohn, έτσι κι ο Dale Carnegie ανήκει στο στενό πυρήνα των πρωτεργατών της πλέον διαδεδομένης τέχνης του ευ ζην, που ονομάζουμε προσωπική ανάπτυξη. Με τη δράση και το έργο τους, οι τρεις αυτές ηγετικές μορφές έχουν επηρεάσει καταλυτικά την ζωή των ανθρώπων. Είναι βέβαιο ότι η συνεισφορά τους έχει αλλάξει τον κόσμο.

Για ποιόν λόγο;

Γιατί οι νοοτροπίες που επαγγέλλονται οι τρεις πρωτεργάτες εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη (Jim Rohn), την επίγνωση του σκοπού και της πορείας προς αυτόν (Napoleon Hill) και την πραγματοποίησή του (Dale Carnegie). Τα διδάγματά τους έκαναν κάθε λογής ανθρώπους ικανούς να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να κατακτήσουν τους στόχους τους, είτε στον επιχειρηματικό ή τον προσωπικό τομέα της ζωής τους.

Παρουσιάζονται λοιπόν αποσπάσματα από το διαχρονικό βιβλίο του Dale Carnegie, «Πώς να Σταματήσεις να Ανησυχείς και να Αρχίσεις να Ζεις», Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2009, (πρωτότυπος τίτλος: “How to Stop Worrying and Start Living”).

Στα αποσπάσματα αυτά, ο συγγραφέας παροτρύνει τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν την ανησυχία, η οποία, όχι μόνο τους “τρώει χρόνια” από τη ζωή τους¨, αλλά τους χαλάει και την ίδια τη ζωή.

Ας δούμε μερικά τέτοια αποσπάσματα:

«Ο καλύτερος δυνατός τρόπος προετοιμασίας για το αύριο είναι η επικέντρωση όλης σας της ευφυΐας, όλου σας του ενθουσιασμού, στην άψογη ολοκλήρωση της σημερινής δουλειάς. Αυτός είναι ο μόνος δυνατός τρόπος προετοιμασίας για το μέλλον».

«Ένα από τα χειρότερα γνωρίσματα της ανησυχίας είναι η καταστροφή της ικανότητας για συγκέντρωση».
«Όταν έχουμε αποδεχθεί το χειρότερο, δεν έχουμε πλέον τίποτα να χάσουμε. Πράγμα που αυτόματα σημαίνει, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα!».

«Η διαφορά ανάμεσα στον καλό τρόπο σκέψης από τον κακό τρόπο σκέψης είναι η εξής: Ο καλός συλλογισμός αναλύει τα αίτια και τα αποτελέσματα, οδηγώντας σε λογικό, εποικοδομητικό σχεδιασμό. Ο κακός συλλογισμός από την άλλη, οδηγεί σε ένταση και νευρική κρίση» .

«Για το συνετό άνθρωπο, κάθε μέρα είναι μία νέα μέρα».

«Από τα τραγικότερα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης που γνωρίζω είναι πως όλοι μας ονειρευόμαστε έναν μαγικό κήπο στο μακρινό ορίζοντα, ξεχνώντας να χαρούμε τα λουλούδια που ανθίζουν έξω από το παράθυρό μας».

«Όσοι δεν ξέρουν πώς να πολεμήσουν την ανησυχία, πεθαίνουν νέοι».

«Το μισό της ανθρώπινης ανησυχίας στον κόσμο προκαλείται από ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις προτού αποκτήσουν την επαρκή γνώση που θα στηρίζει τις αποφάσεις τους».

«Αν κάποιος αφιερώσει το χρόνο του στη διαφύλαξη της αλήθειας με αμερόληπτο και αντικειμενικό τρόπο, συνήθως αυτό που καταφέρνει είναι να κάνει τις ανησυχίες του να εξαϋλώνονται υπό το φως της γνώσης».

«Η επίμονη σκέψη των προβλημάτων πέραν ορισμένου σημείου, είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσει σύγχυση και ανησυχία. Κάποια στιγμή, κάθε περαιτέρω διερεύνηση και σκέψη καταντά επιζήμια. Έρχεται πάντοτε η στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσουμε και να δράσουμε, χωρίς να κοιτάξουμε πίσω».

«Όταν πια μια απόφαση έχει ληφθεί προσεκτικά, δράστε! Ξεκινήστε την υλοποίηση της απόφασής σας απαλλαγμένοι από κάθε άγχος σχετικά με την έκβασή της».

«Όταν πάψουμε να πολεμούμε το αναπόδραστο, τότε απελευθερώνεται ενέργεια που εμπλουτίζει τη ζωή μας».

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η γαλήνη και η ευτυχία που βιώνουμε στη ζωή δεν εξαρτάται από το πού είμαστε ή ποιοι είμαστε, αλλά αποκλειστικά από τη νοοτροπία μας».

«Τίποτα άλλο, πέρα από τον εαυτό σας, δεν μπορεί να σας ηρεμήσει».

Επιμέλεια: Δώρα Μαμπλέκου

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.