Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα: «Διαμαρτυρία πληγέντων αγροτών του Δ.Δ. Μεταμόρφωσης Καστοριάς, για τα χαμηλά ποσοστά αποζημιώσεων από τις χαλαζοπτώσεις

Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα: «Διαμαρτυρία πληγέντων αγροτών του Δ.Δ. Μεταμόρφωσης Καστοριάς, για τα χαμηλά ποσοστά αποζημιώσεων από τις χαλαζοπτώσεις

Με την επιστολή τους οι αγρότες της Μεταμόρφωσης εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τα χαμηλά ποσοστά αποζημιώσεων που έλαβαν από τον ΕΛΓΑ για τις πρωτοφανείς χαλαζοπτώσεις της περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου και αιτούνται την άμεση δικαίωσή τους.

Οι αγρότες της περιοχής είναι σε απόγνωση καθώς οι ζημιές σε μήλα, αμπέλια και κηπευτικά είναι πολύ μεγάλες και σύμφωνα με τους αγρότες σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται οι υποτυπώδεις αποζημιώσεις στο ύψος της πραγματικής ζημιάς.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες μας από τις συνέπειες της πανδημίες.

Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με τα  προβλήματα των αγροτών και να σταματήσει να τους εμπαίζει με ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία πληγέντων αγροτών του Δ.Δ. Μεταμόρφωσης Καστοριάς, για τα χαμηλά ποσοστά αποζημιώσεων από τις χαλαζοπτώσεις Ιουλίου – Αυγούστου»

Η Βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορά την επιστολή των πληγέντων αγροτών του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεταμόρφωσης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με θέμα «Διαμαρτυρία πληγέντων αγροτών του Δ.Δ. Μεταμόρφωσης Καστοριάς, για τα χαμηλά ποσοστά αποζημιώσεων από τις χαλαζοπτώσεις Ιουλίου – Αυγούστου» στην οποία κατατίθεται η έντονη δυσαρέσκεια, αντίθεση και αιτείται η αποκατάσταση ως προς τα ποσοστά αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ που τους αναλογούν για τις χαλαζοπτώσεις, την εν λόγω περίοδο, για ζημίες της παραγωγής τους που αγγίζουν ποσοστά καταστροφής της τάξεως από 70% μέχρι και 90%. 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Καστοριά, 27 Ιανουαρίου 2020

H καταθέτουσα Βουλευτής

Τελιγιορίδου Ολυμπία

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.