Ανακοίνωση του ΤΑΡ για το περιστατικό τραυματισμού υπαλλήλου στην Καστοριά

Ανακοίνωση του ΤΑΡ για το περιστατικό τραυματισμού υπαλλήλου στην Καστοριά

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, θα θέλαμε να παράσχουμε διευκρινίσεις σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα σε εργοτάξιο για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στη Χιλιομετρική Θέση 542, κοντά στην Οινόη του Δήμου Καστοριάς.

Την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, εργαζόμενος που απασχολείται στην εργολήπτρια εταιρεία του ΤΑΡ Bonatti-J&P Avax, υπέστη ατύχημα. Οι τραυματιοφορείς του ασθενοφόρου του έργου παρείχαν στον εργαζόμενο τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς κι ευχόμαστε τη σύντομη ανάρρωση του.

Ο ΤΑΡ και η εργολήπτρια εταιρεία του διερευνούν το περιστατικό, σύμφωνα με την Πολιτική Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (ΠΥΑΠ) που εφαρμόζεται στο έργο.

Ο υπάλληλος εργαζόταν στην ίδια αυτή θέση κατά τους τελευταίους 12 μήνες, και στο πλαίσιο αυτό αφενός διαθέτει την απαραίτητη κατάρτιση κι αφετέρου έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για τα καθήκοντά του, συμμετέχοντας στα σχετικά σεμινάρια ασφαλείας.

Η σχεδίαση και η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ βασίζονται σε αναγνωρισμένα εθνικά και διεθνή πρότυπα ασφαλείας και στις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Η υγεία και η ευημερία του προσωπικού που απασχολείται στο έργο είναι ύψιστης σημασίας για μας. Για το λόγο αυτό, εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρακολουθούμε τυχόν αυξημένους επαγγελματικούς κινδύνους, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό, εμπιστοσύνη και πνεύμα συνεργασίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.