Αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ.: Ποιες αστυνομικές υπηρεσίες καταργούνται στη Δυτική Μακεδονία

Αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ.: Ποιες αστυνομικές υπηρεσίες καταργούνται στη Δυτική Μακεδονία

Με οκτώ αστυνομικές υπηρεσίες λιγότερες, βρίσκει τη Δυτική Μακεδονία η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., την οποία παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ειδικότερα από τις 47 αστυνομικές υπηρεσίες στους τέσσερις νομούς, μένουν 39. Στην Κοζάνη από 14 μένουν 11, στη Φλώρινα από 13 μένουν 12, στην Καστοριά από 10 μένουν 9 και στα Γρεβενά από 10 μένουν 7. Η αναδιάταξη και η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, στην εξοικονόμηση δυνάμεων και παράλληλη αξιοποίηση αστυνομικών στο δρόμο, καθώς και στην καλύτερη λειτουργία του Σώματος, τόνισαν ο υφυπουργός και οι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες που καταργούνται στη Δυτική Μακεδονία είναι:

-Το ΑΤ Νεάπολης συγχωνεύεται με της Σιάτιστας και μετονομάζεται σε ΑΤ Βοΐου.

-Καταργούνται ως αυτόνομα τα Τμήματα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Σερβίων Κοζάνης, Δεσκάτης Γρεβενών και Πολυνερίου Γρεβενών. Το ΤΔΠΜ Σερβίων θα λειτουργεί πλέον ως Γραφείο στο ΑΤ Σερβίων. Το ΤΔΠΜ Τσοτυλίου μεταφέρεται στην Νεάπολη, στο κτήριο του νυν ΑΤ. Η δυσμενής αυτή μεταβολή επέρχεται ως απόρροια της απόφασης για κατάργηση των ΤΔΠΜ της 3ης Εσωτερικής Ζώνης.

Επίσης, στο πλαίσιο της εν λόγω αναδιάρθρωσης ιδρύονται Τμήματα Διαβατηριακού Ελέγχου στα Τελωνεία Νίκης και Κρυσταλλοπηγής, καθώς και Τμήμα Μεταγωγών στα Γρεβενά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ, e-ptolemeos.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.