Έτοιμοι για την πρεμιέρα του Champions League: Τα παιχνίδια της Τρίτης

Σεπτέμβριος: Τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία, ο ύμνος του Champions League ακούγεται στα στάδια και τις τηλεοράσεις. Στην πραγματικότητα βέβαια, η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης για συλλόγους, έχει ήδη ξεκινήσει σχεδόν δύο μήνες πριν, με τους αγώνες της προκριματικής της φάσης. Όμως τώρα τα πράγματα, γίνονται  πιο σοβαρά, μιας και αρχίζει η διαδρομή στους ομίλους (χωρίς ελληνική παρουσία), που στο τέλος της, υπάρχουν εισιτήρια για την φάση «νοκ άουτ» των «16». Ξεκίνημα απόψε με τις συναντήσεις στους τέσσερις πρώτους ομίλους.

ΟΙ ΜΑΓΟΙ : Το παιχνίδι της τύχης έφερε στον ίδιο όμιλο την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Εκεί μαζί της, μεταξύ άλλων, κέρδισε δύο Champions League. Αμέσως στο γήπεδο ένας άλλος βασιλιάς του ανταγωνισμού. Στο τιμόνι της Μπάγερν τώρα υπάρχει ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ως προπονητής σήκωσε το κύπελλο δύο φορές με τη Μίλαν και μία με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ΑΡΧΑΡΙΑ: Θα είναι η πρώτη φορά στη φάση των ομίλων για τη Ροστόφ, που τερμάτισε  στο τελευταίο ρωσικό πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση. Για να φτάσει εδώ,  απέκλεισε δύο ιστορικές ομάδες: πρώτα την Άντερλεχτ και μετά τον Άγιαξ. Βρίσκεται σε ένα όμιλο απαγορευτικό . Ο πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να πολεμήσει με την PSV Αιντχόφεν, που βρίσκεται σε κρίση.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΑΜΠΟΥ: Συνάντηση με ενδιαφέρον εκείνη ανάμεσα στο «Πάρκο των Πριγκίπων»  στο Παρίσι, ανάμεσα σε Παρί Σ.Ζ. και Αρσεναλ, σε ένα ματς που μπορεί να είναι κλειδί για την  πρώτη θέση. Οι Παριζιάνοι έχουν μεγάλο στόχο την κατάκτηση του Champions League, στόχο που δεν πλησίασαν ποτέ πολύ κοντά. Όπως φαίνεται μέχρι τώρα, χωρίς τον Ιμπράιμοβιτς , είναι πραγματικά δύσκολο.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Μπορεί να είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κάποιος  τα συστήματα παιχνιδιού που ακολουθούν οι ομάδες τις τελευταίες εβδομάδες. Και υπάρχει πραγματικά μία  «έκρηξη» του  4-3-3: το χρησιμοποιούν ως βάση η Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Νάπολι, Ντιναμό Κιέβου, Λουντογκόρετς, Παρί Σεν Ζερμέν και PSV Αιντχόιφεν. Με το 4-2-3-1 είναι η Μπεσίκτας, Αρσεναλ, Σέλτικ και Βασιλείας, ενώ το σύστημα 4-4-2 είναι κατάλληλο για την Ατλέτικο και Μπενφίκα. Γκουαρντιόλα, όπως πάντα, στέκεται, αναπτύσσοντας την Μάντσεστερ Σίτι του με 4-1-4-1. Τέλος, υπάρχει το  3-4-1-2 για την Μενχενγκλάντμπαχ και το  5-3-2 της Ροστόφ.

Οι συναντήσεις:

 

A όμιλος: Βασιλεία-Λουντογκόρετς και Παρί Σ. Ζ.-Αρσεναλ

Β όμιλος: Μπενφίκα-Μπεσίκτας και Ντιναμό Κιέβου-Νάπολι.

Γ όμιλος: Μπαρτσελόνα-Σέλτικ και Μάντσεστερ Σίτι-Γκλάντμπαχ.

Δ όμιλος:  Μπάγερν-Ροστόφ και PSV Αιντχόφεν-Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.