Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς για την “επόμενη μέρα”

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς για την “επόμενη μέρα”

Η «επόμενη μέρα» από την καταιγίδα της πανδημίας του Κορονοϊού (Covid-19)  πλησιάζει και περνάμε σταδιακά από το #Μένουμε Σπίτι# στο #Μένουμε Ασφαλείς#. Aπo την 4η Μαΐου ξεκινάει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Τα δύσκολα έχουν περάσει. Kάνοντας έναν απολογισμό για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μείναμε σπίτι, πολύ περισσότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, βλέπουμε ότι τα καταφέραμε. Σε υπηρεσιακό επίπεδο καταφέραμε να κρατήσουμε «καθαρές» από τον Κορονοϊό όλες της Υπηρεσίες  της Δ.Α Καστοριάς. Λάβαμε  όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφαρμόσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα να μη νοσήσουν μαζικά συνάδελφοι μας και να καταστεί όσο το δυνατόν πιο εύκολη η χαρτογράφηση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς διενεργήσαμε απολυμάνσεις σε όλες τις Υπηρεσίες και τα οχήματα της Δ.Α Καστοριάς και διανείμαμε άμεσα σε όλους τους συναδέλφους απολυμαντικά υλικά και γάντια. Συνολικά σαν Αστυνομικοί συμβάλαμε αποτελεσματικά στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αφού καταφέραμε να κρατήσουμε μέσα στο σπίτι και υγιείς τους συμπολίτες μας.

Σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία που κληθήκαμε να ανταποκριθούμε ως Αστυνομικοί αποδείξαμε για ακόμα μία φορά ότι είμαστε επαγγελματίες που ενεργούν με αυταπάρνηση και φιλότιμο. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Συγχαίρουμε  επίσης τον  ΓΕ.Π.Α.Δ Δυτικής Μακεδονίας , Ταξίαρχο κ ΚΕΡΑΜΑ  Θεόδωρο, ο οποίος είχε τη γενική εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων της περιοχής μας, για τον άρτιο σχεδιασμό, καθώς επίσης και τον Διευθυντή της Δ.Α Καστοριάς Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΝΕΣΤΟΡΑ Θωμά για την εφαρμογή τους. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς δηλώνουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αρκετές από τις προτάσεις που καταθέσαμε εν όψει της πανδημίας υιοθετήθηκαν από τον κ. Γενικό.

Η «επόμενη μέρα» θα βρει την ΕΛ.ΑΣ να προσπαθεί να ανταποκριθεί στη νέα φάση και στα μέτρα για τη «συγκράτηση» του Κορονοϊού, να σηκώνει ξανά στους ώμους της  το μεταναστευτικό–προσφυγικό και να αγωνίζεται παράλληλα για τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Θα πρέπει λοιπόν  να τονίσουμε ότι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας , η χρήση μασκών, αντισηπτικών κλπ. είναι θέμα ευθύνης όλων των πολιτών, είναι θέμα αυτοπειθαρχίας για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και για να μη θρηνήσουμε νέο κύκλο θυμάτων .

 

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-                                                                                                             -Ο-

Πρόεδρος                                                                                    Γενικός Γραμματέας

ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης                                                                           ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

Leave a Reply

Your email address will not be published.