Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 24 Αυγούστου  2020, με θέμα τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αποτροπή κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του έργου διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα, παραπλεύρως του δασυλλίου «Σκάλκης», η Δ/νση Δασών Καστοριάς εγκατέστησε δασικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υλοτόμηση της περιοχής που θα εκτελεστεί το έργο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε μέριμνα απομάκρυνσης των προϊόντων υλοτόμησης (κορμοί, κλαδιά κλπ)  με τον κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης και αποκλεισμού της ροής του ποταμού, να είναι προφανής.

Μετά την παρουσίαση σχετικών φωτογραφιών, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς (η οποία δεν συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση, επικαλούμενη άλλες προγραμματισμένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις), προκειμένου να μεριμνήσει για την άμεση ολοκλήρωση της υλοτομίας και της απομάκρυνσης των προϊόντων αυτής, από την περιοχή πλησίον της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα. Το έγγραφο αυτό αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Καστοριάς.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με όλους τους κανόνες ατομικής προστασίας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Διοικητής ΔΙ.ΠΥ.Ν. Καστοριάς, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, του 585 Τ.Π., του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπάλληλος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λακκωμάτων κι εκπρόσωπος του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς.

default
default
default

Leave a Reply

Your email address will not be published.