Έκκληση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς στους πολίτες

Έκκληση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς στους πολίτες

Εικόνες όπως αυτές σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και σε περιοχές των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Καστοριάς είναι βέβαιο πως δεν τιμούν κανέναν.

Είναι ένα αποκρουστικό θέαμα που δημιουργεί προβληματισμό για το πώς ορισμένοι δε σέβονται το μέρος που κατοικούν, τους γείτονες και τους συνανθρώπους τους, αλλά και τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας που πασχίζουν καθημερινά να διατηρήσουν τους χώρους του Δήμου καθαρούς, ειδικά σε μία δύσκολη περίοδο όπου η δημόσια υγεία αποτελεί βασική μέριμνα.

Ενώ έχουν γίνει επανειλημμένες δημόσιες εκκλήσεις από την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς για την απόθεση των απορριμάτων στους κάδους και την απόθεση των άχρηστων αντικειμένων για περισυλλογή μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με την αρμόδια υπηρεσία (2467081318), κάποιοι δε συμμορφώνονται βάζοντας βαριά αντικείμενα και μπάζα μέσα στους κάδους με αποτέλεσμα το σπάσιμο και την καταστροφή τους.

Την ώρα που γίνεται δημόσια συζήτηση απ’όλους για την στήριξη του τόπου μας την “επόμενη μέρα” και αναζητούνται τρόποι προσέλκυσης τουριστών, οι αποκρουστικές αυτές εικόνες αυτές δημιουργούν το αντίθετο ακριβώς αποτέσμα.

Ο Δήμος Καστοριάς, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του και με μειωμένο αυτή την εποχή προσωπικό λόγω καθυστέρησης των προσλήψεων του Προγράμματος Κοινοφελούς Εργασίας, καταβάλει καθημερινά μία τεράστια προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Σήμερα Κυριακή έγινε όλη μέρα εκτάκτως επιχείρηση καθαριότητας και περισυλλογής.

Επομένως, είναι απαραίτητο να δείξουμε όλοι μας περισσότερη κατανόηση, ευαισθησία και συνεργασία, ώστε να συνεχίσουν οι υπηρεσίες να είναι ουσιαστικές, λειτουργικές και αποτελεσματικές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.