Έβρος: Οι ελληνικές δυνάμεις «απέκρουσαν» πάνω από 5.000 μετανάστες σε ένα 24ωρο

Έβρος: Οι ελληνικές δυνάμεις «απέκρουσαν» πάνω από 5.000 μετανάστες σε ένα 24ωρο

Την παράνομη είσοδο στη χώρα μας σε πάνω από 5.000 παράτυπους μετανάστες «απέκρουσαν» σε ένα εικοσιτετράωρο οι ελληνικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, από τις 6 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ως τις 6 το πρωί της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 5.183 άτομα. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 45 άτομα κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 1.000 περίπου άτομα επιχείρησαν μαζικά να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος στο Δέλτα του Έβρου.

Η μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό έδαφος αποτράπηκε από πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Στη συνέχεια, τα άτομα υποχώρησαν προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία συνεχίζουν να επιτηρούν σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα σημεία κατά μήκος των χερσαίων συνόρων και του Έβρου ποταμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο νότιο τμήμα που δέχεται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πίεση.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Ήσυχη, μετά από τρία 24ωρα, χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ τη νύχτα που πέρασε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Εξάλλου, μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα της καθαρής Δευτέρας και έως τις 9 το πρωί σήμερα (Τρίτη 3 Μαρτίου). Σε αυτό συμβάλλουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

AMΠΕ – skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.