Χρυσοί Σκούφοι 2017: Βραβεύτηκαν εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας

Χρυσοί Σκούφοι 2017: Βραβεύτηκαν εστιατόρια της Δυτικής Μακεδονίας

Η διοργάνωση ορόσημο για την εγχώρια γαστρονομία, στην λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ανέδειξε για μία ακόμα χρονιά τα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα με τα Funky Gourmet και Etrusco να μοιράζονται για μία ακόμα χρονιά την πρώτη θέση.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα εστιατόριά του -σε Κέρκυρα και Αθήνα να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για πέμπτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Φέτος, για τρίτη χρονιά «συγκατοικεί» στην πρώτη θέση με το πολυαισθητικό Funky Gourmet της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου, που έλαβε εξίσου 16,5/20 βαθμούς και 2 Χρυσούς Σκούφους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν και τα «Βραβεία ελληνικής κουζίνας» ενώ για πρώτη φορά στην 24χρονη ιστορία του θεσμού απονεμήθηκε και «Βραβείο Κοινού», το οποίο απέσπασε το στο «Pelagos Seaside Restaurant» στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας. Σημειώνουμε ότι ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» απονέμονται σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω.

Την τελετή παρουσίασαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Το μενού του «diner de gala» της πολυαναμενόμενης βραδιάς είχε την υπογραφή ενός από τους καλύτερους Βρετανούς σεφ, Isaac McHale, του οποίου το εστιατόριο «The Clove Club» βρέθηκε πέρυσι στην 26η θέση των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο.

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο
Βαθμολογία 16,5/20 και 2 «Χρυσοί Σκούφοι»
Etrusco, Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα
Funky Gourmet, Κεραμεικός, Αθήνα

Βαθμολογία 16/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Botrini’s, Χαλάνδρι, Αθήνα
Σπονδή, Παγκράτι, Αθήνα
Varoulko Seaside, Μικρολίμανο, Πειραιάς

Βαθμολογία 15,5/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Bill & Coo, Μεγάλη Άμμος, Μύκονος
Matsuhisa Athens, Ν. Προάστια, Βουλιαγμένη
Squirrel, Ν. Χαλκιδικής, Νικήτη
Treehouse, Ν. Χαλκιδικής, Βουρβουρού
Tudor Hall, Αθήνα
Water Restaurant, Σάνη, Ν. Χαλκιδικής

Βαθμολογία 15/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη
Calypso, Ελούντα, Κρήτη
CTC, Ιλίσια, Αθήνα
Hytra, Ν. Κόσμος, Αθήνα
G.B Roof Garden, Αθήνα
Κουκούμαβλος, Φηρά, Σαντορίνη
Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη
Matsuhisa Mykonos, Χώρα, Μύκονος
Ντομάτα, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη
Ocean Restaurant, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη
Patio, Ν. Προάστια, Βουλιαγμένη
Santoro, Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
Σελήνη, Πύργος, Σαντορίνη

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Βαθμολογία 14,5/20
Aleria, Μεταξουργείο, Αθήνα
Bubo Fine Dining Restaurant, Ν. Χαλκιδικής, Βουρβουρού
Elia’s Restaurant, Κουκουναριές, Σκιάθος
Ferryman, Ελούντα, Κρήτη
Kenshō Restaurant, Ορνός, Μύκονος
Το Κόκκινο Ποδήλατο, Οία, Σαντορίνη
Μαρίνα, Ποτίδαια, Ν. Χαλκιδικής
Μαυρίκος, Λίνδος, Ρόδος
Milos Estiatorio, Αθήνα
Mylos, Φηροστεφάνι, Σαντορίνη
Old Mill, Ελούντα, Κρήτη
Παπαϊωάννου, Πειραιάς
Τηλέμαχος Athens, Αθηνα

Βαθμολογία 14/20
Αθήρι, Κεραμεικός, Αθήνα
Αλέξης, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη
Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη
Argentina, Κολυμπάρι, Κρήτη
Αυλή, Ρέθυμνο, Κρήτη
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο
6 Κλειδιά, Ν. Μαγνησίας, Θεσσαλία
The Zillers, Αθήνα
Feedέλ Urban Gastronomy, Αθήνα
Θωμάς, Σκλήθρο, Ν. Φλώρινας
Kastri Bistro, Ν. Ερυθραία, Β. Προάστια
Kοντοσώρος, Ν. Φλώρινας, Ξινό νερό
Ο Κρητικός, Παλλήνη
Η Μαριγούλα, Πολύγυρος, Ν. Χαλκιδικής
Μπουκαδούρα, Νικήτη, Ν. Χαλκιδικής
Ναουμίδης, Αγ. Παντελεήμονας, Ν.Φλώρινας
On The Verandah, Σπέτσες
Τάσος, Θεσσαλονίκη – Ανατολική Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά – Νέα Κρήνη – Αρετσού
Taverna, Πύλος, Πελοπόννησος
Xasteria, Γούβες, Κρήτη
Χρυσόστομος, Χανιά, Κρήτη

Από το olivemagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.