Το viral της ημέρας: Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζει Despacito

Το viral της ημέρας: Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζει Despacito

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα Βότσεια 2017 στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, έπαιξε μεταξύ άλλων και το Despacito. Η μπάντα έπαιξε από Σαββόπουλο μέχρι Queen και κέρδισε όπως ήταν αναμενόμενο τα περισσότερα χειροκροτήματα από τους εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που παρακολούθησαν την επίδειξη.

Δείτε το βίντεο της εφημερίδας Βόρεια:

Και ο “Καραγκιόζης” του Σαββόπουλου σε ένα βίντεο του χρήστη Just call me Balsam:

Η μπάντα είχε εμφανιστεί μάλιστα και στην τηλεοπτική εκπομπή, “Στην υγειά μας ρε παιδιά”.

Σημειώνεται ότι τα “Βότσεια” κάθε χρόνο διοργανώνονται προς τιμή του Ναυάρχου Βότση.

Τη νύχτα της 18ης Οκτωβρίου 1912, ο Υποπλοίαρχος Νικόλαος Βότσης Κυβερνήτης τότε του “Τορπιλοβόλου 11”, εισήλθε στον Θερμαϊκό κόλπο και βύθισε με τορπίλη το Θωρηκτό “Φετχί Μπουλέντ” του Οθωμανικού στόλου. Το εγχείρημα αυτό χαρακτηρίστηκε ως υψηλής επικινδυνότητας, διότι τα στενά του λιμένα της Θεσσαλονίκης φυλάσσονταν από το φρούριο του Καραμπουρνού, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με τηλεβόλα μεγάλου διαμετρήματος, τα νερά στο στόμιο του κόλπου ήταν αβαθή και ναρκοθετημένα, ενώ επιπροσθέτως ένας ισχυρός προβολέας σάρωνε την περιοχή, ελέγχοντας την πρόσβαση.

Η τολμηρή αυτή επίθεση, εντός του σημαντικότερου λιμένα της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που θεωρείτο απολύτως ασφαλής, κατάφερε μεγάλο πλήγμα στο ηθικό του Οθωμανικού στόλου, εξυψώνοντας αντιστοίχως το φρόνημα των πληρωμάτων του Ελληνικού στόλου, αλλά και του Ελληνικού λαού γενικότερα.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.