Το Facebook θα αφήνει τις εταιρίες να δημοσιεύουν αγγελίες εργασίας

Το Facebook θα αφήνει τις εταιρίες να δημοσιεύουν αγγελίες εργασίας

Μπορεί να μη χρειαστεί να επισκεφθείτε το Linkedin ή κάποιο site ειδικό στην εύρεση εργασίας για σκαρφαλώσετε επαγγελματικά. Το Facebook άρχισε να ποστάρει λίστες με διαθέσιμες θέσεις εργασίας στης σελίδες των εταιριών, ξεκινώντας από την Αμερική και τον Καναδά. Δεν θα σας παρουσιάζει μόνο τις αγγελίες έτσι μπροστά στα μάτια σας αλλά υπόσχεται να λύσει πολλά προβλήματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές αυτές του ενδιαφερόμενου για εργασία αλλά και αυτή του εργοδότη(εξ’ άλλου μιλάμε για το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης). Το Facebook θα παρέχει μία φόρμα όπου θα μπορείτε να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία απ’ ευθείας και να έχετε μία άμεση απάντηση από τον εργοδότη μέσω messenger.

Επίσης η ίδια η φύση της πλατφόρμας αυξάνει τις πιθανότητες για να δείτε σχετικές θέσεις εργασίας, αν και όχι πάντα κατ’ επιλογή. Όλες οι αγγελίες θα είναι ορατές προς εσάς εάν έχετε κάνει λάικ στην σελίδα της εκάστοτε εταιρίας. Οι ίδιες οι εταιρίες θα μπορούν να πληρώνουν για αυξήσουν τις πιθανότητες να εμφανίζονται οι αγγελίες τους σε συγκεκριμένα δημογραφικά πεδία. Επιπλέον, αν είστε συνυφασμένοι με την αναζήτηση εργασίας, υπάρχει μια ενότητα αφιερωμένη για διαθέσιμες θέσεις εργασίας τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε εφαρμογές για κινητά.

Βέβαια δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Facebook θέλει να σας κρατήσει μακριά από το να καταφύγετε στο Linkedin ή σε άλλα παρόμοια σάιτ, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο άμεσος ανταγωνισμός. Από την άλλη είναι δυνητικά ένα σοβαρό πλήγμα που θα μπορούσε να βλάψει τα όνειρα της Microsoft να γίνει go-to source για διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, το Business Insider λέει ότι όλο αυτό που γίνεται στο Facebook αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο. Οι εταιρείες έχουν ήδη δημιουργήσει κάποιες θέσεις εργασίας στο Facebook οι οποίες όμως είναι ανεπίσημες, αυτό απλά επισημοποιεί την διαδικασία. Όλο αυτό τον εγχείρημα θα μπορούσε να πετύχει με την αντιμετώπιση της ανάγκης που ήδη υπάρχει.

Πηγή: Techsmart.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.