Τα βραβεία του Διαγωνισμού Έκθεσης του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς

Τα βραβεία του Διαγωνισμού Έκθεσης του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς

Για 8η χρονιά φέτος, με την βοήθεια του Θεού, του Αγίου Νικάνορα, την αγάπη και τη συμπαράσταση τη δική σας

μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε μ΄ επιτυχία τον διαγωνισμό της Έκθεσης για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας.

Και εφέτος, παρότι ζούμε σε άλλη μια χρονιά οικονομικής κρίσης, αλλά και κρίσης των αξιών και των θεσμών της πατρίδας μας, οι μικροί μας μαθητές, τα παιδιά μας, έστειλαν και πάλι τα μηνύματά τους πιο ισχυρά και πιο δυνατά.

Μηνύματα αγάπης, μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας για το αύριο. Ένα αύριο το οποίο εμείς οι μεγάλοι το ατενίζουμε με φόβο, με δυσπιστία και απαισιοδοξία επειδή πολύ απλά ξεχάσαμε να είμαστε παιδιά, επειδή λείπει από την ψυχή μας η χαρά, ο ίδιος ο Θεός.

Τα παιδιά μας έγιναν οι δάσκαλοι κι εμείς οι μαθητές και μάλιστα με δυσκολίες μάθησης. Μας μαθαίνουν το γέλιο και το γεγονός ότι ο κόσμος δεν είναι μπροστά από μια οθόνη, αλλά κρύβεται στα όνειρά μας, στο αύριο, στην ελπίδα και στην πίστη. Πίστη στον Θεό, πίστη στις αξίες, πίστη στον άνθρωπο. Οι εκθέσεις όλων των παιδιών ήταν καταθέσεις των ονείρων τους που κάποια απ΄αυτά εμείς οι μεγάλοι τους τα κλέψαμε και τους τα στερήσαμε.

Ας γνέψουμε το κεφάλι μας προς αυτά με προσοχή και κατανόηση, ας δεχτούμε να γίνουμε έστω και για λίγο συνταξιδιώτες στα όμορφα όνειρά τους. Ας τους αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας. Θα μάθουμε ξανά να ονειρευόμαστε, να βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας, να γνωρίσουμε ξανά τον ίδιο μας τον εαυτό κάτω από το πρίσμα της ανιδιοτελούς αγάπης και της αγάπης στον Θεό.

Ας τα ακούσουμε , ας τ΄ αγαπήσουμε όλοι μας ξανά και οι γονείς και οι δάσκαλοι. Σίγουρα θα δούμε τον κόσμο με άλλη ματιά….

Σας ευχαριστούμε όλους σας για την συμπαράστασή σας. Τους μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με αυθορμητισμό και αγάπη, τους δασκάλους που προέτρεψαν τους μαθητές τους στο εγχείρημα αυτό, την επιτροπή εκπαιδευτικών που εξέτασε επιμελώς τα γραπτά, αλλά και την Διεύθυνση της Α\θμιας εκπαιδεύσεως του Νομού μας, πού έδωσε την άδεια για την πραγμάτωση αυτού του διαγωνισμού.

Να είστε όλοι καλά, να έχετε την υγεία σας και ο Κύριός μας να φυλάττει κάθε σας βήμα …

Οι βραβευθέντες μαθητές:

1ο βραβείο Χαρούλα Σπυρίδου (Δημοτικό Σχολείο Διποταμίας)

2ο βραβείο Φαίη Γάλλου (9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς)

3ο βραβείο Εμμανουηλία Λιάνα (7ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς)

4ο βραβείο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης (4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς)


Το κείμενο είναι η ομιλία του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορος Πρωτ. Ελευθερίου Συτιλίδη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες : www.fouit.gr

imkastorias.gr

IMG_5514.jpgIMG_5516.jpgIMG_5525.jpgIMG_5527.jpgIMG_5528.jpgIMG_5532.jpgIMG_5538.jpgIMG_5546.jpgIMG_5547.jpgIMG_5548.jpgIMG_5549.jpgIMG_5551.jpgIMG_5552.jpgIMG_5553.jpgIMG_5556.jpgIMG_5558.jpgIMG_5562.jpgIMG_5566.jpgP1200272.jpgP1200279.jpg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.