Συστράτευση για να ανατραπεί η απόφαση τοποθέτησης διοδίων στον Αλιάκμωνα (βίντεο)

Συστράτευση για να ανατραπεί η απόφαση τοποθέτησης διοδίων στον Αλιάκμωνα (βίντεο)

Σύσκεψη για την επικείμενη τοποθέτηση διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Αλιάκμωνα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλου και με τη συμμετοχή των Δημάρχων Καστοριάς, Ανέστη Αγγελή, Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Νεστορίου, Πασχάλη Γκέτσιο.

Κοινός τόπος να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανατροπή της απόφασης για τοποθέτηση διοδίων στην Εγαντία Οδό, με πρώτο βήμα να συζητηθεί το θέμα σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου με την παρουσία και των τριών Δημάρχων της  Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς  με στόχο το συντονισμό δράσεων για την ανάσχεση της κατασκευής σταθμού διοδίων  στη θέση Αλιάκμονα, επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας οδού «Σιάτιστα-Ιεροπηγή-Κρυσταλλοπηγή».

Με ομόφωνη απόφασή τους, Αντιπεριφερειάρχης και οι τρεις Δήμαρχοι, αντιτίθενται στην δημιουργία νέου σταθμού διοδίων στον Αλιάκμονα, πλέον του σταθμού που είχε προβλεφθεί αρχικώς στην Ιεροπηγή, καθώς η απόφαση αυτή πλήττει την Καστοριά αλλά και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Ένας νέος σταθμός διοδίων μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει για την περιοχή  μας καθώς  θα επιβαρύνει περαιτέρω το κόστος μετακίνησης προς γειτονικούς νομούς, θα αυξήσει το κόστος των εμπορευμάτων και θα μειώσει την τουριστική κίνηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς έχει ήδη εισηγηθεί τη λήψη σχετικής απόφασης από το  Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ και από την πλευρά των Δημαρχών αναμένονται σχετικές αποφάσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.