Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Καστοριάς για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων

Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Καστοριάς για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων

Η πρόληψη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών-χιονοπτώσεων-παγετού) και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους, μέσα από τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τον κοινό προγραμματισμό, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καστοριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 23/11/2017  και ώρα 10:00 π.μ.,  στο Δημαρχείο Καστοριάς, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Καστοριάς Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας  κ. Παναγιώτη Δάγγα.

Παρόντες  στη συνεδρίαση ήταν τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, της Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας, ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Καστοριάς, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΚ καθώς και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Καστοριάς.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και προετοιμασίας, αρμοδιοτήτων και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος, οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά.

Ο Αντιδήμαρχος, επικέντρωσε την τοποθέτησή του στην πρόληψη, στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών  για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που αφορούν τη χειμερινή περίοδο. Επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο Δήμος έχει προβεί στην προμήθεια δύο αλατοδιανομέων, ενός πυροσβεστικού οχήματος με αντλία 4χ4 και έχει συνάψει συμβάσεις με τους εργολάβους για εργασίες αποχιονισμού.

Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Καστοριάς, είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν και σε στενή συνεργασία με τους λοιπούς φορείς, να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.