Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής προστασίας του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 08 Δεκεμβρίου 2017  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου,  όπως: ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο υποδιοικητής του 585 Τ.Π., εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, εκπρόσωπος της ΕΤΑΚ, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπάλληλοι της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης, παρέστησαν και εκπρόσωποι άλλων  εμπλεκόμενων φορέων, όπως εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Ραδιολέσχης Καστοριάς και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βράχου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και σχεδιασμός, ενόψει της χειμερινής περιόδου, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η αναγκαιότητα συνεργασίας και συντονισμού των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά. Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται ήδη  σε ετοιμότητα, ενώ επεσήμανε την ανέκαθεν καλή συνεργασία του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν όλα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο παρελθόν σχετικά με το προαναφερθέν θέμα, τα οποία χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων επιλύθηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.