Συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς στο πρόγραμμα Εδαφικής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020

Συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς στο πρόγραμμα Εδαφικής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020

Ο Δήμος Καστοριάς συμμετέχει στο πρόγραμμα Εδαφικής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 (INTERREG IPA CROSS BORDER COOPERATION PROGRAMME ”GREECE – ALBANIA 2OI4-2O2O) με 3 έργα που αφορούν στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του Δήμου, καθώς ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα της 2ης φάσης αξιολόγησης των προτάσεων/έργων που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, καθώς ο Δήμος μας συμμετέχει σε μία εκ των δεκαοκτώ (1/1/8) προτάσεων που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στον Άξονα 1 που αφορά στο περιβάλλον και δύο εκ των είκοσι δύο (2/22) του Άξονα 2, που αφορά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, εκ του συνόλου των περίπου 300 προτάσεων, που κατατέθηκαν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Τα έργα – προτάσεις είναι οι εξής :

  1. CULTURE LANDS προϋπολογισμού 699.877,00€ με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Φλώρινας και αφορά σε δράσεις προώθησης και προβολής των Ραγκουτσαριών σε συνεργασία με ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως οι Φωτιές της Φλώρινας και το φολκλορικό φεστιβάλ του Μπεράτι.
  2. LESS WASTE II, προϋπολογισμού 860.358,55€, με επικεφαλής εταίρο την ΔΙΑΔΥΜΑ και αφορά στην προώθηση δράσεων πρόληψης της παραγωγής απορριμάτων και ανακύκλωσης στην διασυνοριακή περιοχή.
  3. Business Clubs, προϋπολογισμού 679.270,80€ με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Άργους Ορεστικού και αντικείμενο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την δημιουργία επιχειρηματικών συλλόγων (business clubs), με έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.