Στο… ψυγείο η Μακεδονία: Αναλυτικά οι επόμενες μέρες σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Νεστόριο

Στο… ψυγείο η Μακεδονία: Αναλυτικά οι επόμενες μέρες σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Νεστόριο

Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας, όπου πρόσκαιρα θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί η κίνηση προς τα νότια πολικής προέλευσης αερίων μαζών από την περιοχή της Ουκρανίας, που όμως αν και αρκετά ψυχρές δεν έχουν ικανοποιητικά ποσά υγρασίας για να δώσουν πολλά φαινόμενα κι έτσι παρά τον μερικό εμπλουτισμό τους με υδρατμούς από την Μαύρη θάλασσα αλλά και το Αιγαίο θα φτάσουν στην περιοχή μας αρκετά ξηρές!

Έτσι λοιπόν από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και για λίγο την ανατολική Στερεά, για λίγο στην Εύβοια ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ενώ στην Πελοπόννησο και την Κρήτη θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο στα πεδινά.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Αττικής περιμένουμε την Πέμπτη, προς το βράδυ, λίγα χιόνια σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Κιθαιρώνα, ενώ πρόσκαιρα το ξημέρωμα της Παρασκευής ίσως δουν λίγες νιφάδες και τα βόρεια προάστια χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο. Από το μεσημέρι της Παρασκευής τα φαινόμενα σταματούν, με το κρύο, όμως, αρκετά αισθητό παρά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε την Πέμπτη λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμη και στην πόλη χωρίς κάτι το αξιόλογο ενώ την Παρασκευή προοδευτικά θα βγει ήλιος με “δόντια” μιας και το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

 

argos kastoria nestorio

Leave a Reply

Your email address will not be published.