Σήμερα η τελευταία παράσταση “Στο Φως”

Σήμερα η τελευταία παράσταση “Στο Φως”

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί για τελευταία φορά η ξεχωριστή παράστασης “Στο Φως”. Η ιδιαίτερη αυτή παράσταση αγαπήθηκε από τον κόσμο και πραγματοποίησε δύο κύκλους παραστάσεων.

Η παράσταση ανεβαίνει στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.

ΣΤΟ ΦΩΣ. Μια περιπατητική παράσταση εμπνευσμένη από τον τόπο και τους ανθρώπους της Καστοριάς. Από τον Αλέξανδρο Μιχαήλ και το Σπασμένο Ρόδι.

9 σώματα
Φωνές και εικόνες της πόλης
Φυγή
Τόπος
Έρωτας
Ένας κόμπος στο λαιμό
Ένα κορίτσι φεύγει στο μωβ
Μια γοργόνα ανοίγεται σε άλλα νερά και
Ένας άνδρας κλωτσάει τα κόκκινα μπαλόνια στον αέρα
Ο βυθός σαλεύει

Τι είναι τόπος για τον καθένα από εμάς; Τι μας στενεύει; Τι μας κάνει να συνεχίζουμε; Τι μας φοβίζει; Από τι θα θέλαμε να φύγουμε; Πόσο άνετα νιώθουμε στο βλέμμα των άλλων; Μέσα από τέτοιες ερωτήσεις και διυλίζοντας το προσωπικό σε ομαδικό με εικόνες, λέξεις και σύμβολα, αφήνοντας συχνά επί μέρους τις τετράγωνες λογικές σκέψεις, διαλέξαμε την πλέον ανοιχτή φόρμα για να μοιραστούμε μαζί σας τις δικές μας ιστορίες. Εννέα ιστορίες της πόλης.

Κινούμενη ανάμεσα στο θέατρο, την performance και την εικαστική εγκατάσταση, η παράσταση ΣΤΟ ΦΩΣ επιδιώκει να προσφέρει μια πρωτόγνωρη αισθητηριακή εμπειρία στο κοινό της Καστοριάς, όπου οι θεατές δεν είναι καθηλωμένοι απέναντι σε μια θεατρική σκηνή, αλλά ακολουθούν τη δράση στο χώρο μετέχοντας οι ίδιοι σ’ αυτήν βιωματικά.

Λόγω της φύσης της η παράσταση δε θα ταξιδέψει και θα παιχτεί αποκλειστικά στο χώρο για τον οποίο σχεδιάστηκε, στην Καστοριά.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μιχαήλ
Η ομάδα: Βαγγέλης Αναστασίου, Δέσποινα Αντωνιάδου, Αθηνά Κιορπελίδου, Νίκος Μερτζανίδης, Μάρκος Ντέμκας, Γεωργία Τούφα, Βάσω Σαμακοβίδου, ΚώσταςΤσαλαπάτης, Κική Χρυσομαλλίδου, οι οποίοι ανέλαβαν επίσης: μουσική (Βαγγέλης Αναστασίου), εικαστική επιμέλεια, ενδυματολογική επιμέλεια, σχεδιασμό επικοινωνίας και οπτική επικοινωνία
Επιμέλεια φωτισμού και ήχου: Αντώνης Νίτης

Leave a Reply

Your email address will not be published.