Ραντεβού με την πρόκριση ΠΑΟΚ, ΑΕΚ- «Παλεύει» για το όνειρο ο ΠΑΟ

Ραντεβού με την πρόκριση ΠΑΟΚ, ΑΕΚ- «Παλεύει» για το όνειρο ο ΠΑΟ

Για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα παλέψουν το βράδυ ΠΑΟΚ , ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ έχει το πιο εύκολο έργο μετά το 3-1 της Τούμπας επί της Έστερσουντ και απόψε στη Σουηδία καλείται να σφραγίσει απλά το εισιτήριο της πρόκρισης. Η ΑΕΚ μετά το 0-0 στο Βέλγιο υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ και θα παλέψει για την πρόκριση ενώ ο Παναθηναίκός θα κυνηγήσει το όνειρο στην Ισπανία απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά την ήττα 2-3 στη Λεωφόρο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Παναθηναϊκός (21.45 Cosmote Sport 2)

Δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού και ακόμη πιο δύσκολη η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά την ήττα στη Λεωφόρο. Ωστόσο οι «πράσινοι» δεν έχουν κάτι να χάσουν και ο  Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ζητήσει από τους παίκτες του ένα γρήγορο γκολ, με το οποίο θα προσπαθήσουν να παλέψουν για το «θαύμα» της πρόκρισης.

Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Βλαχοδήμος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Γιόχανσον, Κουτρουμπή, Κολοβέτσιο και Χουλτ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Ζέκα με τον Κουρμπέλη, με τους Καμπέσας και Λουντ στα πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Τσάβες και Λουτσιάνο.

Την αποστολή συμπληρώνουν Στιλ, Κότσαρης, Ευαγγέλου, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Αλτμαν, Μολίνς, Μπουζούκης, Πίσπας και Εμμανουηλίδης. Εκτός έμειναν οι Βιγιαφάνες, Κουλιμπαλί, Μολέντο και Ρέις.

Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, θα αγωνιστούν με 4-2-3-1. Την ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Αριζαμπαλάγκα, Λέκουε, Νούνιες, Λαπόρτ, Μπαλενθάγα, Βέσγκα, Μπενιάτ, Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν, Γουίλιαμς και Αντούριθ.

ΑΕΚ – Κλαμπ Μπριζ (21.00 Novasports 2)

Μετά από έξι χρόνια απουσίας από μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση η ΑΕΚ δίνει απόψε ραντεβού με την Μπριζ στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση και την ιστορία της, όπως ανέφερε και ο Μανόλο Χιμένεθ. Η ΑΕΚ θα έχει στο πλευρό της περίπου 30.000 οπαδούς της.

Αγωνιστικά ο Ανέστης αναμένεται να είναι κάτω από την εστία. Στην άμυνα οι Τριγκρίνσκι, Τσόσιτς και Βράνιες. Στα άκρα οι Λόπες και Μπακάκης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, με τον Μάνταλο πιο μπροστά τους. Στην επίθεση θα είναι οι Χριστοδουλόπουλος και Κλωναρίδης.

Από την άλλη πλευρά στην Μπριζ ο Ιβάν Λέκο δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει το πλάνο της ομάδας του.

Ο Χάρβατ θα είναι κάτω από την εστία. Στο κέντρο της άμυνας οι Ντενσβιλ, Μέχελε, Σίμονς, με τους Λιμπομπέ, και Παλάσιος στα άκρα και τους Φόρμερ και Νακαμπά στον άξονα. Μπροστά τους θα είναι ο Βανάκεν και στην επίθεση οι Βόσεν και Ντένις.

Έστερσουντ – ΠΑΟΚ (20.00 Cosmote Sport 3)

Το ευκολότερο έργο από όλες τις ελληνικές ομάδες έχει ο ΠΑΟΚ στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει την Έστερσουντ. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να βρεθούν για 5η συνεχόμενη φορά και όγδοη στην ιστορία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρέι, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Τσίμιροτ και Σάχοφ, με τους Κάμπος και Μάκ στα πλάγια της επίθεσης. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Μπίσεσβαρ και ο Πρίγιοβιτς θα είναι σέντερ φορ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πασχαλάκης, Κωνσταντινίδης, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Κάτσε, Πέλκας, Ενρίκε, Λημνιός και Κουλούρης. Εκτός έμεινε ο Λεβέκ, ο οποίος είναι ανέτοιμος.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν με 4-4-2. Το αρχικό σχήμα θα είναι οι Κεϊτά, Μουκίμπι, Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Βίντριγκρεν, Σέμα, Νούρι, Μπατσίρου, Αϊές, Γκέρο και Γκόντος.

Πηγή: athina984.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.