Παγκόσμιος πρωταθλήτης ο Λιούις Χάμιλτον-γράφει ιστορία στην F1

Παγκόσμιος πρωταθλήτης ο Λιούις Χάμιλτον-γράφει ιστορία στην F1

Στο πάνθεον των πιλότων της Φόρμουλα 1 πέρασε ο βρετανός Λιούις Χάμιλτον ο οποίος κατέκτησε και μαθηματικά τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στη Φόρμουλα 1, στο Μεξικό, παρότι ο Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής.

Μπορεί ο Βρετανός πιλότος της Mercedes να ήρθε ένατος στο Μεξικό, ο διώκτης του όμως, Σεμπάστιαν Φέτελ, ήρθε τέταρτος.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πιλότων στη γενική κατάταξη δεν μπορεί να καλυφθεί μέχρι την τελευταία καρό σημαία της σεζόν.Αν και ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν τέταρτος οι 50 βαθμοί που του δίνουν οι δύο αγώνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν σε Βραζιλία και Αμπου Ντάμπι δεν του επαρκούν.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι πλέον νο πιο πετυχημένος Βρετανός, καθώς ξεπέρασε τους τρεις τίτλους του Τζάκι Στιούαρτ. Ο 32χρονος είναι ο δέκατος από τη χώρα του που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά, πλέον, 17 τίτλους συνολικά, όντας μόνο πρώτο στη σχετική λίστα, με τη Γερμανία να είναι δεύτερη με 12. Από εκεί και πέρα, ο Χάμιλτον έγινε ο πέμπτος οδηγός στην ιστορία του σπορ, που έφτασε τους τέσσερις τίτλους.

Οι άλλοι τέσσερις είναι οι Αλέν Προστ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και Μίκαελ Σουμάχερ, με τον Αργεντινό να έχει σταματήσει στους πέντε και τον Γερμανό στους εφτά.

thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.