Πέντε οφέλη του σεξ στην υγεία

Πέντε οφέλη του σεξ στην υγεία

Εκτός από την απόλαυση και τη σύναψη συναισθηματικών δεσμών μεταξύ δύο ανθρώπων, το σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς έχει και άλλα οφέλη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα επιδρά ευεργετικά στις εργασιακές επιδόσεις, στην εγκεφαλική λειτουργία, στις οικογενειακές σχέσεις αλλά και στο αίσθημα ευτυχίας.

 

Δείτε παρακάτω μερικά από τα οφέλη που έχει το σεξ για τη σωματική και ψυχική υγεία, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες…

Χαμηλότερη πίεση

Σύμφωνα με μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν το σεξ συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο υπέρτασης, τουλάχιστον για τις γυναίκες ηλικίας 57-85 ετών.

Λιγότερος πόνος

Το σεξ καταπραΰνει τον πόνο που προκαλεί η ημικρανία ή η κεφαλαλγία τάσης, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μύνστερ στη Γερμανία. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση ενδορφινών, ουσιών που παράγονται από το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπλοκάρουν τη μετάδοση των σημάτων πόνου.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Ορισμένες από τις χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική επαφή, όπως η ωκυτοκίνη, η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες, διευκολύνουν σημαντικά τον ύπνο και βελτιώνουν την ποιότητά του.

Μειωμένο στρες και άγχος

Η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης (γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης») θεωρείται κατ΄ εξοχήν υπεύθυνη για αυτή τη θετική επίδραση που έχει το σεξ στα ζευγάρια.

Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία

Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior αναφέρει ότι το σεξ μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη των γυναικών επειδή ενεργοποιεί τη δημιουργία νέων νευρώνων στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου.

baby.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.