ΠΦΠΟ: 5000 υπογραφές διαμαρτυρίας για την υπόθεση με την ευθανασία των ροτβάιλερ

ΠΦΠΟ: 5000 υπογραφές διαμαρτυρίας για την υπόθεση με την ευθανασία των ροτβάιλερ

Επιστολές με 5000+ υπογραφές διαμαρτυρίας έστειλε η ΠΦΠΟ την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης για την εγκληματική δράση του δημάρχου-αντιδημάρχου Κοζάνης

Αξιότιμε κύριε Βούτση,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτηση μας ως φιλόζωοι πολίτες για τις παράνομες και μη ηθικές πράξεις του Δημάρχου Κοζάνης κ. Ιωαννίδη και της Αντιδημάρχου κ. Τασοπούλου.

Οι προαναφερόμενοι με την συμμετοχή της κτηνιάτρου προέβησαν στην ευθανασία τεσσάρων αθώων και υγιών σκύλων τα οποία φιλοξενούνταν στο Δημοτικό Καταφύγιο Κοζάνης. Τα τέσσερα αυτά ζώα, ράτσας ροτβαιλερ, είχαν κριθεί ως μη επιθετικά από τον ίδιο τον εκπαιδευτή του Δήμου Κοζάνης κ. Σεγκα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά στην αξιολόγηση του, την οποία παρέδωσε και στην αρμόδια πενταμελή επιτροπή, ότι τα ζώα δεν είναι επιθετικά και ότι μπορούν να δοθούν με την κατάλληλη εκπαίδευση φυσικά για υιοθεσία, όπως αναφέρεται στον νόμο 4235/14.

Παρόλα αυτά και παραβλέποντας και καταπατώντας τελείως την ελληνική νομοθεσία Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και κτηνίατρος προχώρησαν στην ευθανασία των ζώων και ενώ τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής “Αγγιζωο” και “ΕΠΥΖΩ”, τα είχαν ζητήσει επανειλημμένα για υιοθεσία σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία -Π.Φ.Π.Ο- και τον ειδικό εκπαιδευτή κ. Αργύρη Γέρου, ο οποίος θα αναλάμβανε την εκπαίδευσή τους και θα βοηθούσε και στις υιοθεσίες μετέπειτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα ζώα δεν είχαν καμία σχέση με την τραγική επίθεση που σημειώθηκε στον Άργιλο Κοζάνης και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα το 5χρονο παιδάκι. Είχαν κριθεί ως μη επιθετικά από τον εκπαιδευτή κ. Σέγκα και φιλοξενούνταν στον Δημοτικό Καταφύγιο μέχρι να αποφασιστεί η υιοθεσία τους όπως ορίζει ο Νόμος 4039/12 καθώς η 3μελης επιστημονική επιτροπή του Δήμου έκρινε ότι δεν μπορούν να στειρωθούν και να επανενταχτούν όπως γίνεται με τα αδέσποτα που περισυλλέγονται και υπό αυτόν τον όρο τα έκρινε επιθετικά χωρίς όμως να υπογράψει για ευθανασία.

Ο Δήμαρχος κ. Ιωαννίδης όμως παραβλέποντας την σχετική νομοθεσία αποφάσισε να προχωρήσει με δική του απόφαση στην ευθανασία-δολοφονία των τεσσάρων ζώων χωρίς να έχει την αρμοδιότητα να το κάνει, την αρμοδιότητα αυτή την έχει μονό η πενταμελής και η τριμελής επιτροπή, και ενώ υπήρχε ενδιαφέρον από ανθρώπους και από τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής σε συνεργασία με την ΠΦΠΟ και τον ειδικό εκπαιδευτή κ. Γέρου για να τα υιοθετήσουν. Προέβησαν λοιπόν μαζί με την Αντιδήμαρχο και την/τον κτηνίατρο σε εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων αθώων ζώων καταπατώντας κάθε ηθική και νομιμότητα.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Σας παραδίδουμε 5.059 υπογραφές Ελλήνων πολιτών από ένα ψήφισμα που αναρτήθηκε μόλις για 3 εβδομάδες, που καταδικάζουν τις πράξεις και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης και ζητάμε από εσάς να τις καταδικάσετε επίσης. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2016 να αντιμετωπίζουμε τέτοιες συμπεριφορές από ανθρώπους που κατέχουν δημόσια αξιώματα ενώ θα έπρεπε να είναι προστάτες και τηρητές των νομών.

Με εκτίμηση,


“Αγγιζωο”, Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης
“ΕΠΥΖΩ”, Ένωση Προστασίας – Υπεράσπισης Ζώων Δυτικής Μακεδονίας
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία)

και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

Υπογραφές Πολιτών
Υπογραφές προσωπικοτήτων

www.kozan.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.