Ο… αγέραστος, κύριος Κυριακόπουλος!

Ο… αγέραστος, κύριος Κυριακόπουλος!

Τι 30, τι 40, τι 50, που λέει και η αγαπημένη ελληνική ταινία…! Ο Γιάννης Κυριακόπουλος αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι σαν το παλιό καλό κρασί… Οσο, δηλαδή, περνούν τα χρόνια, παρουσιάζεται ολοένα και πιο ώριμος, πιο μεστός και πιο… θελκτικός στο παιχνίδι του!

Του Παναγιώτη Δρακόπουλου

Την περασμένη Τετάρτη (18/1), διεξήχθη η εξ αναβολής 13η αγωνιστική στο Βορρά της Β’ Εθνικής, όπου ξεχώριζαν τα δύο ντέρμπι τετράδας, με την πρωτοπόρο Καστοριά να φιλοξενεί τον Ερμή Αγιάς και την Καρδίτσα το Πευκοχώρι.

Κι αν στην Καρδίτσα ο χαρακτηρισμός “ντέρμπι” δικαιώθηκε εν μέρει στην πράξη, με την ομώνυμη ομάδα να επικρατεί του Πευκοχωρίου (που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος) δυσκολότερα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 84-73, στο κλειστό “Δημήτρης Διαμαντίδης” υπήρχε ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, καθώς η Καστοριά έτρεχε με… 108 και συνέτριψε τον Ερμή Αγιάς (108-86), γεγονός που -εν πολλοίς- πιστώνεται στον ηγέτη της, Γιάννη Κυριακόπουλο!

Ο “μαέστρος” των Καστοριανών πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, κάνοντας… πάρτι απέναντι στους αντιπάλους του και διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του κόουτς Γιασσάρη. Τι έκανε; Εβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν… βαρέλι, φορτώνοντάς το με 29 πόντους και 5 τρίποντα, σκόραρε με όλους τους τρόπους, ενώ έκανε… μάγκες για ακόμη μία φορά τους συμπαίκτες του, μοιράζοντας και 8 ασίστ!

Φυσικά, τα κατορθώματα του Κυριακόπουλου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, μιας και αποτελεί έναν εκ των πλέον… σεσημασμένων σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών (σ.σ. δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ σε απόλυτη ευστοχία τριπόντων από τα 6,75 με τα 9/9 ως παίκτης του Ρεθύμνου). Ωστόσο, το γεγονός ότι “κουβαλάει” -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 38 “γεμάτους” χειμώνες στην πλάτη του, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στις επιδόσεις του, με τον “μπαρουτοκαπνισμένο” άλλοτε πόιντ γκαρντ των ΑΕΚ, Πανιωνίου, ΑΕΛ, ΚΑΟΔ, Ρεθύμνου και Πανελευσινιακού να δείχνει… αγέραστος και πιο ώριμος από ποτέ! Σαν το παλιό καλό κρασί!

Υ.Γ. Πάντως, στο ντέρμπι με τον Ερμή Αγιάς, φάνηκε ξεκάθαρα το πόσο υπερέχει η Καστοριά από πλευράς ρόστερ έναντι των υπόλοιπων συνδιεκδικητών της ανόδου, αλλά και του ομίλου γενικότερα. Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για το πιο “γεμάτο” ρόστερ του Βορρά της Β’ Εθνικής, με πλειάδα ποιοτικών λύσεων σε όλες τις θέσεις. Και πώς να μην τρίβει τα χέρια του ο Γιώργος Σούλιος! Ειδικά με τέτοιον Κυριακόπουλο…

Υ.Γ. 2  Πλέον, η Καστοριά φαντάζει το ακλώνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το “δώρο” της Καρδίτσας, απομακρύνθηκε τέσσερις νίκες από τη δεύτερη θέση και πλέον αισθάνεται ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά…

www.superbasket.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.