Ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου έκανε ανασκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στον βαρύ χειμώνα και στην διαχείριση του από την δημοτική αρχή, η οποία αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις καιρικές συνθήκες διατηρώντας οδικό δίκτυο και δημόσια κτήρια ανοιχτά.

Ακόμη αναφέρθηκε στην αλλαγή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των αντιδημάρχων. Τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει χωρικός αντιδήμαρχος, αλλά αντιδήμαρχος για την περιοχή του πρώην δήμου Ίωνα Δραγούμη όπου ανέλαβε ο ίδιος ώστε να διευθετήσει προσωπικά κάποια θέματα που θα ήθελε να λυθούν άμεσα όπως η ίδρυση μουσικού σχολείου.

Αργότερα αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν σε διάφορους κανονισμούς του Δήμου, όπως αλλαγή κανονισμού λαϊκής αγοράς, νεκροταφείου, των αθλητικών κέντρων και του κανονισμού ύδρευσης και αποχέτευσης. Ακόμα πληροφόρησε ότι βρίσκεται σε τελική φάση η υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης για Δημοτική συγκοινωνία και σύνδεση δήμου Ίωνα Δραγούμη με την πόλη του Άργους.

Μια ακόμη βασική εξέλιξη είναι και το κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους των οφειλών του Δήμου προς εργολάβους και προμηθευτές που είχαν κληρονομηθεί από το 2011.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που βρίσκεται στην τελική φάση του είναι το έργο της αποσυμφώρησης των ομβρίων υδάτων Άργους Ορεστικού

Ένα νέο έργο που έχει πάρει πνοή είναι και ο  εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων ύδρευσης.

Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι από την νέα χρονιά θα λειτουργήσουν και τα νέα σύγχρονα κτήρια του 1ου και 2ου παιδικού σταθμού και βρεφονηπιακού.

Επιπλέον στην τελική ευθεία βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός, σε νέα θέση, με νέο αγωγό μεταφοράς λημμάτων.

Ένα ακόμη έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και γυμναστήριου για το 4ο δημοτικό σχολείο.

Ακόμη η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα ολοκληρώνεται.

Σε διαγωνισμό οι θέσεις για την πλήρωση του κέντρου κοινότητας. Ένας ακόμη στόχος που θα επιτευχθεί είναι η απόκτηση παλιού οικοτροφείου ώστε να γίνει κέντρο αστέγων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στα Ιαματικά λουτρά Αμμουδάρας και στην αναβάθμιση τους το τελευταίο διάστημα με την λειτουργία τους 4 μήνες τον χρόνο. Η προσπάθεια όμως για την εξέλιξη του συνεχίζεται με μελέτες και πρόσκληση για δομές ιαματικού τουρισμού.

Ακόμα σε τελικό στάδιο βρίσκονται ενεργειακές μελέτες για όλες τις σχολικές μονάδες ή τηλεθέρμανση με βιομάζα και η αναβάθμιση αθλητικών κέντρων και γηπέδων στην πόλη του Άργους Ορεστικού και όχι μόνο, αφού ήδη έχουν αναβαθμιστεί και αναπλαστεί γήπεδα του δήμου.

Επιπλέον έργα leader έχουν υλοποιηθεί σε πολλές περιοχές όπως γήπεδα 5×5 σε τοπικές κοινότητες και αναπλάσεις, βοτανικός κήπος στην Λάγκα κ.α. Στόχος είναι και αναστήλωση του παλιού Κωσταραζίου.

Ακόμη τόνισε ότι το έργο του ΤΑΠ βρίσκεται εκτός χρονοδιαγράμματος, κάτι που θα διευθετηθεί άμεσα καθώς ζήτησε συνάντηση ώστε να ενημερωθεί θεσμικά για όλες τις εξελίξεις καθώς και με το θέμα της ΔΕΗ.

Συνοψίζοντας πληροφόρησε ότι το 95% των προεκλογικών υποσχέσεων έχουν υλοποιηθεί και θεωρεί ηθική του δέσμευση να ξαναδιεκδικήσει ο σχηματισμός του τις εκλογές το 2019.

Τέλος, όσο αφορά το θέμα των αδέσποτων στον δήμο τόνισε ότι  ακολουθείται ο νόμος  όπως προβλέπεται πιάνοντας τα αδέσποτα με σκοπό να οδηγηθούν στον κτηνίατρο για εμβολιασμό και από εκεί οδηγούνται όπου επιλέξει η συγκεκριμένη επιτροπή που δεν είναι φορτισμένη με αδέσποτα. Τα κλουβιά που στήθηκαν σε περιοχές του δήμου ώστε να πιαστούν τα αδέσποτα κλάπηκαν και έχει γίνει ήδη καταγγελία ώστε να βρεθεί ο υπεύθυνος.

Ο δήμαρχος κλείνοντας έδωσε τις ευχές του σε όλους του δημότες, θεσμικούς και σε όλο τον κόσμο για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία και κουράγιο. 

Ευχαρίστησε επίσης σε όλους τους θεσμικούς καθώς και την Ο. Τελιγιορίδου και  Καρυπίση για την τεράστια συμβολή τους και βοήθεια σε πολλά θέματα του δήμου. 

Απόσπασμα από την συνέντευξη:

Leave a Reply

Your email address will not be published.