Ο Εσπερινός της Υπαπαντής στο Άργος Ορεστικό (φωτό)

Ο Εσπερινός της Υπαπαντής στο Άργος Ορεστικό (φωτό)

Ο Εσπερινός της δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού τελέσθηκε στον Ιερό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή της Υπαπαντής και μετέφερε στο εκκλησίασμα έναν λόγο του Αγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας, ο οποίος ερμηνεύοντας τη δεσποτική αυτή εορτή λέγει «Ω μεγάλης και τεθαυμασμένης οικονομίας».

Και είναι οικονομία θαυμαστή η εορτή της Υπαπαντής. Ο Θεός προσφέρεται για να προσφέρει λύτρωση και σωτηρία στον άνθρωπο. Ο Χριστός γίνεται υπήκοος για να μαθητεύσουμε στην ξεχασμένη αρετή της υπακοής.

Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος ρωτώντας πως μπορούμε εμείς να πλησιάσουμε το Θεό;

Πως μπορούμε να Τον γνωρίσουμε στο χώρο της καρδιάς μας;

Πολύ δε περισσότερο, πως θα Τον κάνουμε «κτήμα» μας;

Άλλωστε, αυτή η εορτή, όπως και κάθε άλλη, προσφέρεται ως μία συνάντηση και γνωριμία με το Χριστό. «Δεύτε ίδετε Χριστόν, τον Δεσπότην του παντός, ον βαστάζει Συμεών σήμερον εν τω Ναώ» είναι η προτροπή του ιερού υμνογράφου.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να εκπληρώσουμε πνευματικά όλα όσα επιβάλλει ο νόμος φθάνοντας στο πλήρες μέτρο της ωριμότητος του Χριστού και να αξιωθούμε να απολαύσουμε την μακαρία και αδιάκοπη χαρά και βασιλεία με τη δύναμη του Ιησού Χριστού.


Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.