Οι Lemonostifel ασπάζονται το “sex, drugs and good music”

Στίψαμε τη μπάντα από τη Σαλονίκη και μας είπαν όλη την αλήθεια λίγο πριν βγουν στο δρόμο.

Οι Lemonostifel ασπάζονται το “sex, drugs and good music”

Πριν από δέκα χρόνια κάπου στη Θεσσαλονίκη, μία παρέα ένωσε τις δυνάμεις της και εγένετο Lemonostifel. Στους instrumental μουσικούς «χυμούς» τους συναντάμε από rock βαλκανικής εσάνς (που θυμίζει τους Επισκέπτες του γνωστού συντοπίτη τους) μέχρι post-rock της σχολής των Tortoise. Λίγο πριν βγουν στο δρόμο για να παρουσιάσουν ζωντανά τη νέα τους δουλειά (Lemonostifel 3), o Γαβριήλ Χρυσικόπουλος μίλησε στην Popaganda. 

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Queen – Α Kind of Magic. Δώρο της μητέρας μου σε μια εκδρομή μας στα Ιωάννινα.

Ποιος είναι ο τελευταίος; Σωτήρες, τον ομώνυμο δίσκο.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’ αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Ο Χάρης και ο Νέστορας έχουν αρκετά μεγάλη δισκοθήκη αλλά πιστεύω πως δεν έχουν κάτι για το οποίο να ντρέπονται.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Δε θυμάμαι να έχω δανειστεί κάποιο δίσκο και να μην τον επέστρεψα.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Οι Radiohead στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Καταρχάς δεν είναι “sex, drugs and rock ‘n’ roll”. Είναι “sex, drugs and good music” και το ζούμε κάθε μέρα ο καθένας στη συχνότητα του. Η ζωή είναι μικρή!

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Ο Νέστορας λέει κάτι χαλαρό και να μη μου τσιτώνει τα μυνήγγια. Ο Nick Drake θα ήταν ο ιδανικότερος.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Πάλι καλά δεν ήρθε ο Michael Jackson.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Και David Bowie και Iggy Pop, καλή παρέα θα κάναμε.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Η ερώτηση δε μου ταιριάζει και τρέμω στην ιδέα του πόσο θα είχα μετανιώσει αν δεν έπαιζα μουσική.

16776348_1336095726465701_783597663_o-960x602

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Δεν βάζω κάποιο κομμάτι, το πιο πιθανό είναι να γραφτεί ένα τραγούδι από μια τέτοια συγκυρία.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Μας έκαναν παρατήρηση την ώρα της πρόβας, προφανώς και ακούγαμε Lemonostifel live.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Beatles, Cobain, Στέρεο Νόβα. Τρύπες έχουμε δει live όλοι μας.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Τα υπόλοιπα λεμόνια.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με Hendrix, Freddie Mercury.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Το Morrisey δεν το ξέρω, για το παντoδύναμο κάτι έχει πάρει το αυτί μου.

Πηγή: http://popaganda.gr/

Φωτογραφία: Ανδρέας Αγραφιώτης

Leave a Reply

Your email address will not be published.