Οι κλόουν δεν ήταν ποτέ τόσο τρομακτικοί: Πρώτο τρέιλερ για το ‘It’ του Στίβεν Κινγκ

Οι κλόουν δεν ήταν ποτέ τόσο τρομακτικοί: Πρώτο τρέιλερ για το ‘It’ του Στίβεν Κινγκ

Πολλά συζητήθηκαν γύρω από τη διαβόητη νέα κινηματογραφική διασκευή πάνω στο «It», το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα του μετρ του λογοτεχνικού τρόμου, Στίβεν Κινγκ: από την αποχώρηση του Κάρι Φουκουνάγκα από το πρότζεκτ μέχρι το μοίρασμα του βιβλίου σε δύο ταινίες.

Τώρα, όμως, μπορούμε τουλάχιστον να καταλάβουμε γιατί η νέα αυτή μεταφορά άφησε απολύτως ικανοποιημένο τον ίδιο τον συγγραφέα: το πρώτο τρέιλερ είναι όσο ανατριχιαστικό θα μπορούσε να ελπίζει(;) κανείς, φέρνοντας στην επιφάνεια όλους τους φόβους της παιδικής ηλικίας και φυσικά δίνοντας μια αρκούντως τρομακτική απεικόνιση στη μάστιγα αυτή που τραυμάτισε ουκ ολίγες άγουρες ψυχές: τους κλόουν.

Αν και συνεχίζουμε να έχουμε τους ενδοιασμούς μας για την επιλογή του σκηνοθέτη Αντρές Μουσιέτι (υπεύθυνου για το μάλλον απλοϊκό «Mama» με την Τζέσικα Τσαστέιν, ο οποίος αντικατέστησε τον Φουκουνάγκα), ομολογούμε ότι οι πρώτες εικόνες είναι όσο φρικιαστικές πρέπει, με bonus έναν ευπρόσδεκτο αέρα ’80s (μια διαφορετική χρονική περίοδο από αυτήν στην οποία εκτυλίσσεται το βιβλίο), που σε συνδυασμό με την παρέα των ανήλικων ηρώων αναπόφευκτα φέρνει στο μυαλό το «Stranger Things» (διαθέτει μάλιστα και έναν από τους νεαρούς πρωταγωνιστές του).

Με παρόμοιο τρόπο, μάλιστα, το φιλμ παρακολουθεί τις προσπάθειες μιας παρέας παιδιών να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση ενός φίλου τους, την ίδια ώρα που ανάλογες εξαφανίσεις παιδιών τρομοκρατούν τη μικρή πόλη του Μέιν, για να έρθουν αντιμέτωποι με μια πανάρχαια δύναμη του κακού που παίρνει τη μορφή ενός σατανικού κλόουν (τον υποδύεται ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ).

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2017. Προς το παρόν, δείτε -αν τολμάτε- το πρώτο τρέιλερ παρακάτω, μαζί με την αφίσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Πηγή: Flix.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.