Οι ηθοποιοί του Game of Thrones είναι πιο πλούσιοι από τους χαρακτήρες τους

Οι ηθοποιοί του Game of Thrones είναι πιο πλούσιοι από τους χαρακτήρες τους

Με περισσότερα από 2.500.000 δολάρια θα αμειφθούν φέτος οι πέντε κορυφαίοι ηθοποιοί του Game of Thrones για κάθε ένα από τα επεισόδια του έβδομου κύκλου, μετά την ανανεωμένη συμφωνία τους με τους παραγωγούς της δημοφιλούς σειράς.

Με περισσότερα από 2.560.000 δολάρια θα αμείβονται φέτος οι πέντε κορυφαίοι ηθοποιοί του Game of Thrones για κάθε ένα από τα επεισόδια του έβδομου κύκλου, μετά την ανανεωμένη συμφωνία τους με τους παραγωγούς της δημοφιλούς σειράς, όπως μεταδίδει ο Independent.

Ο λόγος για τους «κορυφαίους» του GoT, Εμίλια Κλαρκ (Daenerys Targaryen), Κιτ Χάρινγκτον (Jon Snow), Πήτερ Ντίνκλατζ (Tyrion Lannister), Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου (Jaime Lannister) και Λίνα Χίντεϊ (Cersei Lannister), που θα ξεπεράσουν φέτος σε κασέ τον πρωταγωνιστή της σειράς Two and Half Men, Τσάρλι Σιν που κατείχε από το 2011 τα πρωτεία, με 1,8 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο.

Οι απολαβές των πρωταγωνιστών εκτοξεύονται συγκριτικά με τις αμοιβές τους στην 5η και την 6ησεζόν, που δεν ξεπερνούσαν τα 300.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

Ο πολλαπλασιασμός των συνολικών αμοιβών δεν οφείλεται σε κάποια κατακόρυφη αύξηση του μπάτζετ από το HBO, αλλά από τα παχυλά μπόνους που προβλέπουν οι νέες συμβάσεις, από τα έσοδα των πνευματικών δικαιωμάτων της προβολής της σειράς σε περισσότερες 170 χώρες.

Στην έκτη σεζόν το HBO είχε προϋπολογισμό 6 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε επεισόδιο, αλλά φέτος κάθε ωριαίο τηλεοπτικό κεφάλαιο θα κοστίζει στο συνδρομητικό κανάλι περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση του προϋπολογισμού αποσκοπεί στην υλοποίηση των «απαιτήσεων της πλοκής» που αφηγείται επικές σκηνές μάχης, σε μία κλίμακα χωρίς προηγούμενο «ούτε στη μικρή αλλά ούτε και στην μεγάλη οθόνη», σύμφωνα με τους παραγωγούς.

«Εξ αρχής θέλαμε να αποκτήσουμε την οικονομική δυνατότητα για να γυρίσουμε μία σωστή μάχη», δήλωσε στο Entertaiment Weekly, ο D.B Weis.

Η πρεμιέρα του έβδομου κύκλου στο HBO θα προβληθεί στις 16 Ιουλίου με τη νέα σεζόν να αποτελείται από μόλις επτά επεισόδια, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν που είχαν όλες από δέκα επεισόδια.

Η 8η σεζόν αναμένεται ακόμα πιο μικρή, με έξι επεισόδια, μειώνοντας τις συνολικές απολαβές των πρωταγωνιστών. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οποιοσδήποτε από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς θα ζει στο τέλος της φετινής σεζόν.

Πηγή: skai.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.