Οι εννέα καλύτερες καλοκαιρινές τροφές για απώλεια βάρους

Οι εννέα καλύτερες καλοκαιρινές τροφές για απώλεια βάρους

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που εντείνεται ο προβληματισμός γύρω από την απώλεια βάρους.

Η ζέστη και η δυσφορία που προκαλούν τα βαριά και πλούσια σε λιπαρά φαγητά από τη μία και η πληθώρα φρούτων και δροσιστικών πιάτων από την άλλη, προσφέρονται για να διαμορφώσετε τη διατροφή που θα σας βοηθήσει να μειώσετε ή να σταθεροποιήσετε το βάρος σας.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι η πλουσιότερη πηγή λυκοπενίου, του ισχυρού αντιοξειδωτικού που μειώνει την φλεγμονή στο σώμα και βοηθά στον έλεγχο της λεπτίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη. Επιπλέον, έχουν λίγες θερμίδες (μία μεσαία ντομάτα έχει μόλις 22 θερμίδες) και περιέχουν πολλή βιταμίνη C, η οποία συνδέεται με την ενίσχυση της καύσης του λίπους. Επιλέξτε βιολογικές ντομάτες οι οποίες έχουν 55% περισσότερη βιταμίνη C.

Σπανάκι

Αυτά τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι φορτωμένα με βιταμίνη Α, βιταμίνη C, σίδηρο και φυλλικό οξύ και μόλις 7 θερμίδες ανά φλιτζάνι.
Επιπλέον μειώνουν την επιθυμία για φαγητό. Μελέτη βρήκε ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού σπανάκι ενίσχυσε την απώλεια βάρους κατά 45% και μείωσε τις λιγούρες κατά 95%.

Καρπούζι

Η γλυκιά του γεύση θα ξεγελάσει την επιθυμία σας για γλυκό. Φάτε μία φέτα καρπούζι, αντί π.χ. για μια φέτα κέικ και γλιτώστε εκατοντάδες θερμίδες. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του καρπουζιού είναι ότι αποτελείται κατά 92% από νερό, γεγονός που αποτρέπει την αφυδάτωση του οργανισμού.

Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχουν ελάχιστες θερμίδες (μόλις 17 ανά 100 γραμμάρια) και καθόλου λιπαρά. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, άρα είναι ιδανικά για τα οστά και φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον, έχουν υψηλά επίπεδα καλίου και αποτρέπουν την κατακράτηση υγρών. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, το μεταλλικό στοιχείο που είναι άκρως απαραίτητο για τη συνολική υγεία, καθώς και φολικό οξύ.

Μούρα

Μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι η κατανάλωση μούρων βοηθά στη διατήρηση του βάρους λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου τους. Διαθέτουν πολλές φυτικές ίνες, δημιουργώντας αίσθηση πληρότητας, ενώ μελέτες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι μειώνουν το λίπος στην κοιλιά.

Γαρίδες

Περίπου 100 γραμμάρια γαρίδες έχουν περίπου 100 θερμίδες και μόλις 1 γραμμάριο λίπους και 19 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αποτελούν επίσης καλή πηγή σεληνίου και βιταμινών.

Ωμό ψάρι (σεβίτσε)

Η τεχνική του σεβίτσε προέρχεται από την περουβιανή κουζίνα και συνδυάζει το ωμό ψάρι και τα θαλασσινά με τα λαχανικά. Πρόκειται για ένα γκουρμέ πιάτο, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, πλούσιο σε πρωτεΐνη, ωμέγα 3 λιπαρά και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την απώλεια βάρους. Συνδυασμένο μάλιστα με καυτερές πιπεριές, που ως γνωστόν βοηθούν στην καύση λίπους, θα εκτινάξει τον μεταβολισμό σας και θα καταστείλει την όρεξή σας.

Πράσινο παγωμένο τσάι

Το πράσινο παγωμένο τσάι, χωρίς ζάχαρη, είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια ένωση στο πράσινο τσάι, ενισχύει την καύση του λίπους, βοηθά τον έλεγχο της όρεξης και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Προσθέστε φρέσκο δυόσμο που λειτουργεί ως φυσικό κατασταλτικό της όρεξης.

Ελληνικό γιαούρτι

Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα στην πατατοσαλάτα και τα ζυμαρικά σας με ελληνικό γιαούρτι και γλιτώστε τουλάχιστον 370 θερμίδες ανά μερίδα.
Ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι έχει 23 γραμμάρια πρωτεϊνών, που προκαλούν αίσθηση πληρότητας. Συνδυάστε το με φρέσκα φρούτα και απολαύστε ένα πλήρες, δροσιστικό και θρεπτικό γεύμα.

Πηγή: Onmed

Leave a Reply

Your email address will not be published.