Ξεκινούν στις 7 Ιουνίου οι Πανελλαδικές – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων

Ξεκινούν στις 7 Ιουνίου οι Πανελλαδικές – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων

Με πρώτο εξεταζόμενο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου οι Πανελλαδικές για τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Ο μαραθώνιος των εξετάσεων θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου και τρεις μέρες μετά θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, για όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Το πρόγραμμα δεν έχει κάποιες ιδιαιτερότητες συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, εκτός από το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο καθώς θα γίνουν πρώτα οι προαγωγικές εξετάσεις. Μία μέρα πριν, δηλαδή στις 6 Ιουνίου, θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι επίσης θα διαγωνιστούν στην Ελληνική Γλώσσα.
Υγειονομική Εξέταση
Επίσης, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2017-’18 ορίζεται το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.
Οσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08.30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 το πρωί. Οι μαθητές έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες, προκειμένου να απαντήσουν στα θέματα που θα τους τεθούν. Τα ίδια ισχύουν και για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων οι οποίοι πρέπει να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα στις 8, ενώ τα θέματα θα δοθούν στις 8.30. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουνίου με τα Αγγλικά και θα ολοκληρωθούν στις 30 του μήνα με τα Ιταλικά. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης: μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ. και μέχρι τις 2.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 3.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες και του ειδικού μαθήματος «Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.
Οι μαθητές θα πρέπει να ξέρουν ότι φέτος θα υπάρξει -όπως είναι αναμενόμενο- καθυστέρηση τόσο στην ανακοίνωση των επιδόσεων στις Πανελλαδικές, όσο και στα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ με δεδομένο ότι οι εξετάσεις ξεκινούν αρκετά αργά (πέρυσι ξεκίνησαν 16 Μαΐου). Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν τελικά θα γίνουν φέτος οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις για όσους τις χάσουν για σοβαρούς λόγους (υγείας, θάνατος οικογενειακού προσώπου κλπ.) και επίσης θα ανακοινώσει τον φετινό αριθμό εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.