Νόαμ Τσόμσκι: Κτηνώδης η συμπεριφορά των Βρυξελλών προς την Ελλάδα

Νόαμ Τσόμσκι: Κτηνώδης η συμπεριφορά των Βρυξελλών προς την Ελλάδα

Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με κτηνωδία από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών και των ευρωπαϊκών Τραπεζών, υπογραμμίζει σε παρέμβαση του ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Jacobin Magazine» που αναδημοσιεύεται από την γερμανική διαδικτυακή ενημερωτική πύλη «Die Freiheitsliebe» ο Νόαμ Τσόμσκι εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι απαιτήσεις της Τρόικας έγιναν ακόμα σκληρότερες και προσθέτει ότι φοβήθηκαν ότι θα προκληθεί ντόμινο αν ληφθεί υπόψη η ένδεια των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ότι η πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι -πέραν της κτηνωδίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των βορειοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες υπήρξαν πραγματικά κτηνώδεις- δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει. Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα στην αρχή.

Η Ελλάδα, τόνισε, εξαιτίας του ότι είναι απομονωμένη βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Εάν οι Έλληνες είχαν την υποστήριξη των προοδευτικών αριστερών και λαϊκών δυνάμεων από αλλού στην Ευρώπη, θα μπορούσαν ίσως να έχουν προβάλει αντίσταση στις απαιτήσεις της τρόικας,επισημαίνει ο Αμερικανός στοχαστής.

Πηγή:Die Freiheitsliebe, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.