Νεκρή φοιτήτρια από αστυνομικούς στην Πολυτεχνική Σχολή της Τζόρτζια (βίντεο)

Νεκρή φοιτήτρια από αστυνομικούς στην Πολυτεχνική Σχολή της Τζόρτζια (βίντεο)

Ανησυχία προκάλεσε σε χρήστες του διαδικτύου, ένα βίντεο που κυκλοφορεί, στο οποίο αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ μια φοιτήτρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη στις 23.00 το βράδυ, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, και σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονταν στο σημείο γιατί η φοιτήτρια κρατούσε μαχαίρι.

Η 21χρονη φοιτήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή της Τζόρτζια των ΗΠΑ, Σκάουτ Σουλτς, φώναξε στους αστυνομικούς να την πυροβολήσουν και εκείνοι της απάντησαν ότι «κανείς δεν θέλει να σας βλάψει». Η 21χρονη βρέθηκε στο συγκεκριμένο πάρκινγκ, μετά από διαδήλωση της LGBTQ κοινότητας.

Στη συνέχεια, πλησίασε τους αστυνομικούς κι ένας από αυτούς ακούγεται στο βίντεο να την προειδοποιεί να σταματήσει και να πετάξει το μαχαίρι. Εκείνη, όμως, συνεχίζει να περπατά προς τον αστυνομικό, ο οποίος την πυροβολεί μία φορά και η φοιτήτρια πέφτει στο έδαφος.

Η αστυνομία της Πολυτεχνικής Σχολής ανακοίνωσε ότι η «φοιτήτρια συνέχιζε να προχωράει προς τους αξιωματικούς με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, ο ένας αξιωματικός πυροβόλησε. Η Σουλτς δεν ήταν συνεργάσιμη και δεν συμμορφωνόταν με τις εντολές των αξιωματικών».

Αμερικανικά ΜΜΕ γράφουν ότι η 21χρονη τελικά δεν κατάφερε να επιζήσει.

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.