Νέα στέγη για το «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί»

Ο εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» πραγματοποίησε μετεγκατάσταση την 28-11-2016, ημέρα Δευτέρα,

από το κτίριο της Λεωφόρου Γουναράδων , περιοχή Χλόη Καστοριά (δίπλα από το ΚΕΚ Πολύτροπόν), όπου παρείχε για 2,5 χρόνια τις υπηρεσίες του, παιδικής προστασίας, στο οίκημα (ισόγειο) επί της Λεωφόρου Γουναράδων 66 (στο μπλε κτίριο δίπλα από την επιχείρηση ΑRIMANI Furs).

Στον χώρο αυτό ξεκίνησε ήδη η λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και της νέας μας δομής (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού) του οργανισμού μας.

Οι σκοποί της ίδρυσης της νέας Δομής

Η ίδρυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας με τίτλο «Μια Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί» έχει σκοπό:

Την ενίσχυση και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, καθώς και της παροχής ημερήσιας φροντίδας στα παιδιά σε κίνδυνο με ανάγκη και στις οικογένειες τους, ευπαθών κοινωνικών ομάδων (τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες με προβλήματα υγείας με γονείς ανέργους κάτω από τα όρια της φτώχειας).

Μέθοδος δράσης:

Η δημιουργική απασχόληση και η μαθησιακή υποστήριξη των παιδιών δωρεάν, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η πληροφόρηση και στήριξη στους γονείς τους.

Η καθημερινή σίτιση των παιδιών.

Η πολιτισμική παρέμβαση σε παιδιά με επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους και αξιοθέατα.

Η ψυχαγωγία και η αξιοποίηση δημιουργικά του ελεύθερου χρόνου τους με αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών της ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου που είναι ήδη σε λειτουργία.

 Ευχαριστίες προς τους συντελεστές

Η ίδρυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού «Μια Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί» δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια φίλων και εθελοντών του «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», οι οποίοι από διάφορες θέσεις και με διάφορους τρόπους συνετέλεσαν στη διαρρύθμιση των χώρων και στην ολοκλήρωση του Κέντρου, κατασκευαστικά και λειτουργικά. Τους ευχαριστούμε ολόθερμα και τους αναφέρουμε ονομαστικά:

  1. Το κατάστημα οικοδομικών υλικών Mπίζιος Σπυρίδων και ΣΙΑ ΟΒΕΕ και ιδίως τον κ. ΜΠΙΖΙΟ Σπύρο, ο οποίος διέθεσε μέσα, υλικά, (γυψοσανίδες, στρωτήρες, ορθοστάτες, χρώματα, κ.α) και συνεργεία για το οικοδομικό μέρος του έργου, καλύπτοντας μέγα μέρος του.
  2. Το κατάστημα οικοδομικών υλικών Σουκαλόπουλος Ιωάννης, ο οποίος διέθεσα μέσα και υλικά (γυψοσανίδες, στρωτήρες, ορθοστάτες, χρώματα, κ.α) καλύπτοντας μεγάλο μέρος του έργου.
  3. Το κατάστημα ηλεκτρολογικών υλικών «ΗΛΕΚΤΡΟΓΡΑΜΜΗ» Τσαντσούρης Κωνσταντίνος , ο οποίος διέθεσε μέσα, υλικά ( φωτιστικά σώματα και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό) και συνεργεία καλύπτοντας αποκλειστικά τις ηλεκτρολογικές εργασίες του έργου.
  4. Την εταιρεία κατασκευής κουφωμάτων «DAUWIN» Παπαβασιλείου Δ. και Υιός ΟΒΕ, και ιδίως τον κ. Παπαβασιλείου Απόστολο, ο οποίος διέθεσε μέσα, υλικά (πόρτες καινούριες, τοποθέτηση αυτών) και συνεργεία, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες στα είδη αυτά.
  5. Το εργοστάσιο επεξεργασίας τζαμιών και γυαλιού Παπαβασιλείου Μήνα, η οποία διέθεσε τζαμαρία για την ανακατασκευή της πόρτας εισόδου.
  1. Το κατάστημα ασβεστοποίας Δατσιάδης Φίλιππος ΕΕ, ο οποίος διέθεσε υλικά (θερμομονωτικό πετροβάμβακα, χρώματα κ.α) καλύπτοντας ικανό μέρος του έργου.
  1. Το κατάστημα οικοδομικών υλικών Χαριζόπουλος Δημήτριος Σ., για την υλική του δωρεά σε γυψοσανίδες.
  1. Το κατάστημα οικοδομικών υλικών Αφοί Αθανασίου Γκαμπέση ΑΕ και ιδίως τον κ. Γκαμπέση Αντώνιο, ο οποίος διέθεσε μέσα, υλικά (γυψοσανίδες, στρωτήρες, ορθοστάτες) καλύπτοντας ικανό μέρος του έργου.
  2. Την εργοδομική Φιλίππου- Μούσιος ΑΕΒΕ και ιδίως τον κ. Φιλίππου Σάκη και τον κ. Αζέμη Χρήστο, οι οποίοι διέθεσαν υλικά (στρωτήρες, ορθοστάτες) καλύπτοντας μέρος του έργου.
  3. Το κατάστημα οικοδομικών υλικών Παπαθωμάς Απόστολος και ΣΙΑ ΟΕ, και ιδίως τον κ. Παπαθωμά Δημήτριο, ο οποίος διέθεσε ποσότητα χρωμάτων.
  4. Το κατάστημα χρωμάτων Μηλιάτης Δημήτριος Β., ο οποίος διέθεσε ποσότητα χρωμάτων.
  5. Το κατάστημα χρωμάτων Βογιατζής Μιχάλης, ο οποίος διέθεσε ποσότητα χρωμάτων.
  6. Το κατάστημα χρωμάτων Δαλάκας Παναγιώτης Α., ο οποίος διέθεσε ποσότητα χρωμάτων.
  7. Το κατάστημα χρωμάτων Βασδραχάμης, ο οποίος διέθεσε ποσότητα χρωμάτων.
  8. Το κατάστημα Καστανίδης ΚΑΒΕ ΑΕ, για την υλική του δωρεά σε χρώματα.
  9. Το κατάστημα χρωμάτων Φιλίππου Θωμά στο Άργος Ορεστικό για την υλική του δωρεά σε χρώματα.
  10. Το κατάστημα χρωμάτων Κυρατζή Αγαμέμνονα στο Άργος Ορεστικό , ο οποίος διέθεσε ποσότητα χρωμάτων.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά

Τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Κεχαϊδη Κωνσταντίνο, για τις τεχνικές υπηρεσίες που παρείχε, την δημιουργία των σχεδίων του νέου μας χώρου και την έκδοση της άδειας δόμησης μικρής κλίμακας εργασιών.

Τον Μηχανολόγο- Ηλεκτρολόγο κ. Κεχαϊδη Γιώργο, για τις υπηρεσίες που παρείχε.

Τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Παπαδόπουλο Χρήστο, τον Τοπογράφο κ. Αντωνιάδη και τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό της ΤΥ της ΠΕ Καστοριάς, κ. Νικολαϊδη Κωνσταντίνο για τις υπηρεσίες που παρείχαν.

Τους εθελοντές μας Πέτρο, Σάββα και Νίκο που πραγματοποίησαν εθελοντικά τις οικοδομικές εργασίες.

Και τέλος τους ακούραστους εθελοντές μας, Κώστα, Μπάμπη, Νόνη, Ηλίας, Μαρία, Ειρήνη, Γεωργία, Γιώργο που έφεραν εις πέρας με ψυχή το έργο της μετεγκατάστασης και της δημιουργίας του νέου μας χώρου.

Κάλεσμα σε συμμετοχή για βοήθεια

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους υποστηρικτές και τους εθελοντές του να γνωρίσουν τη νέα Δομή και τις δυνατότητες της και να συμμετάσχουν δημιουργικά στη λειτουργία της.

Καλεί ακόμη τον πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, να κάνει χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου.

Τέλος καλούμε όλες και όλους να επισκεφθούν την Δομή μας και να ενισχύσουν το έργο μας.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στα νέα γραφεία του εθελοντικού οργανισμού στη διεύθυνση Λεωφ. Γουναράδων 66-Περιοχή Χλόη Καστοριάς ( στο μπλέ κτίριο δίπλα από το κατάστημα ΑRIMANI Furs ) Τ.Κ. 52100 και στα τηλέφωνα 2467 400039 και 6936937022 και μέσω email: inkeletron@yahoo.gr.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος

Νικολόπουλος Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.