Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα – Συνεδριάζουν σήμερα οι αγρότες τις Δ. Μακεδονίας

Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα – Συνεδριάζουν σήμερα οι αγρότες τις Δ. Μακεδονίας

Έτοιμοι να ξεκινήσουν από σήμερα Δευτέρα 23 Γενάρη, το στήσιμο ισχυρών μπλόκων σε βασικούς οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα σημεία απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας είναι οι αγρότες. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, που άρχισαν πριν από τρεις περίπου μήνες με κατά τόπους αγωνιστικές δράσεις, αυξάνουν την πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να την αναγκάσουν να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Το πρώτο μπλόκο θα στηθεί αύριο Δευτέρα στον κόμβο της Μελούνας, λίγο έξω από τη Λάρισα, με τη συμμετοχή αγροτών από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα, ενώ αγρότες της Μαγνησίας προσανατολίζονται για μπλόκο στο Αερινό . Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα κατα μήκος όλων των εθνικών οδικών αξόνων, πράγμα που αναμένεται να έχει συμβεί έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι αγρότες θα βγαίνουν διαδοχικά στους δρόμους: Για παράδειγμα, στη Θεσσαλία η μαζική «έξοδος» προς το εθνικό οδικό δίκτυο αναμένεται την Πέμπτη, επειδή η κακοκαιρία που συνεχίζεται σε πολλές περιοχές, εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα.

Επίσης μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής κινητοποιήσεις για αύριο:

Κοζάνη: Η Επιτροπή Μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αργους Ορεστικού, καλούν τους αγρότες σε συγκέντρωση, τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

 

Αγρίνιο: Στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ

Αίγιο: Στις 10 π.μ. Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία της «Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών ΑΕ» και θα προχωρήσει σε μπλόκο στην Εθνική Οδό.

Αργολίδα: Στις 12 το μεσημέρι θα παρατάξουν τα μηχανήματα στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και ύστερα με κομβόι, θα στηθεί το μπλόκο στην ΕΟ Άργους- Κορίνθου, στο ύψος του Ινάχου ποταμού.

Άρτα: Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας προετοιμάζεται για το στήσιμο του μπλόκου στη Γέφυρα της Αρτας.

Βόνιτσα: Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας καλούν τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στη Βόνιτσα.

Ζάκυνθος: Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αγροτών Ζακύνθου καλεί στις 23/1 σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στη Λούμπα, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Ηλεία: Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας θα στήσουν μπλόκο την ίδια μέρα στο Λατίφι Αμαλιάδας.

Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. μπλόκο στον κόμβο Πραιτωρίων από το Σύλλογο Αστερουσίων και στις 10.30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ηρακλείου από τους αγροτικούς συλλόγους Ηρακλείου, Καζαντάκη, Αρχανών και Αρκαλοχωρίου

Θεσσαλονίκη: Συνεταιρισμοί και Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής θα στήσουν μπλόκο στα Μάλγαρα.

Κατερίνη: Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης και ο Αγροτικός Σύλλογος Βροντούς καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν με τα τρακτέρ τους στο στήσιμο του μπλόκου στην Εθνική Οδό στη γέφυρα στην είσοδο της Κατερίνης.

Κιάτο: Στις 10.30 π.μ. συγκέντρωση στο Λιμάνι του Κιάτου και μετά με κομβόι θα στήσουν μπλόκο στην Αγροτική Τράπεζα Πειραιώς Κιάτου (πρώην Αγροτική)

Λέσβος: Στις 11 π.μ. συγκέντρωση στην Καλλονή

Μεσσηνία: Προσυγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων στο σταθμό της Μεσσήνης με σκοπό το στήσιμο μπλόκου στην ΕΟ Αθηνών – Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού

Νάουσα: Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τη Δευτέρα 23/1, στις 12 το μεσημέρι, με τα τρακτέρ τους, να συμμετάσχουν στο στήσιμο μπλόκου στη διασταύρωση Νάουσας.

Πέλλα: Σε μαζική συμμετοχή στο μπλόκο Γυψοχωρίου στην Πέλλα, τη Δευτέρα, καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα».

Πρέβεζα: Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, τοπικοί Αγροτικοί Σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που είχε προκύψει κατά τη διάρκεια των περσινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, καλούν σε συμμετοχή στο μπλόκο στο Λούρο.

Ροδόπη: Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέας Καλλίστης και Περιφέρειας καλεί τη Δευτέρα σε στήσιμο μπλόκου στον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής – Ξάνθης, στο ύψος της Νέας Καλλίστης.

Φθιώτιδα: Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανθήλης – Λαμίας, Μακρακώμης, Στυλίδας – Εχιναίων, Πελασγίας και η Διοικούσα Επιτροπή του υπό σύσταση Αγροτικού Συλλόγου των χωριών της λίμνης Ξυνιάδος Δομοκού θα κατέλθουν σε κοινό μπλόκο στον κόμβο Ανθήλης.

Χανιά: Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, οπότε και θα συζητηθεί το στήσιμο μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια.

Νωρίτερα σήμερα έγιναν νέες συνεδριάσεις αγροτών -όπως για παράδειγμα στα Πράσινα Φανάρια, στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις Σέρρες, αγρότες ξεκινούν από αύριο να κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να κινηθούν για να στήσουν μπλόκο στον Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Σημειώνεται, ότι το επικείμενο μπλοκο στον Προμαχώνα έχει προκαλέσει ήδη τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών της Βουλγαρίας, ενώ η βουλγαρική κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα και στην Κομισιόν, επισημαίνοντας την οικονομική ζημία που υφίστανται επιχειρήσεις της χώρας από το μπλόκο στις μεταφορές. Μάλιστα, οι βούλγαροι αυτοκινητιστές έχουν απειλήσει με αντίποινα, που ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούν τους αγρότες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.